Gekruide beenham

Ingrediënten

  • 1 voorgezouten en met grove kruiden bekleed beenhammetje
  • vleesfond
  •  krieltjes 
  • wokschotel  
  • groentemix 
  • 1 voorgezouten en met grove kruiden bekleed beenhammetje,
  • vleesfond,
  •  krieltjes ,
  • wokschotel  ,
  • groentemix 

Bereiding

  • Bak het vlees in de braadpan rondom bruin. Verwarm intussen de oven voor op 160°C en plaats de ham daarin op een ovenschaal. Om te voorkomen dat het vlees al te droog wordt kun je de bodem van de ovenschaal bedekken met een weinig vleesfond. Ongeveer een kwartier voordat de ham klaar is kunnen de krieltjes in de wokpan. Wanneer deze mooi zijn aangebakken voeg je de groentemix toe.

  • Laat de gekruiden beenham even rusten alvorens hem aan te snijden. Serveer hem daarna in dikke plakken met de aardappeltjes en de groente. 

  • Rosé, alle soorten Chardonnay, Elzasser Pinot Gris en Grauburgunder.

Terug naar boven