Pittige Kofta’s met yoghurtdipsaus

Ingrediënten

  • Voor 90 stuks
  • 1 kg lamsgehakt, zonder kruiden
  • 10 gr keukenzout
  • 2 gr witte peper
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 gr koriander
  • 2 gr komijn
  • 1 gr kaneel
  • 5 gr rode Spaanse peper, fijngehakt
  • 5 gr tomatenpuree
  • 5 gr verse munt, gehakt
  • 5 gr verse koriander, gehakt
  • 1 ei
  • Olie, om in te bakken
  • 2 kleine tomaten, ontveld, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 1 komkommer, geschild en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 5 gr verse munt, fijngehakt
  • 250 ml yoghurt
  • Voor 90 stuks,
  • 1 kg lamsgehakt, zonder kruiden,
  • 10 gr keukenzout,
  • 2 gr witte peper,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 2 gr koriander,
  • 2 gr komijn,
  • 1 gr kaneel,
  • 5 gr rode Spaanse peper, fijngehakt,
  • 5 gr tomatenpuree,
  • 5 gr verse munt, gehakt,
  • 5 gr verse koriander, gehakt,
  • 1 ei,
  • Olie, om in te bakken,
  • 2 kleine tomaten, ontveld, zonder zaadjes en fijngesneden,
  • 1 komkommer, geschild en fijngesneden,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 5 gr verse munt, fijngehakt,
  • 250 ml yoghurt

Bereiding

  • Meng met de handen (beter is met gereedschap) het zout, peper, ui, knoflook, koriander, komijn, kaneel, Spaanse peper, tomatenpuree, ei, munt en koriander in een bak goed door elkaar tot er een goede verdeling en binding is verkregen. Rol balletjes ter grote van een walnoot.

  • Verhit op laag vuur wat olie in een pan met stevige bodem. Bak de balletjes bruin en gaar. Laat ze in een bak met zeef uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dipsaus. Steek een cocktailprikker in de gehaktballetjes.

  • Tip: u kunt de gebraden gehaktballetjes invriezen. Laat ze ontdooien en verwarm ze, afgedekt met aluminiumfolie, 5-10 minuten in een oven op 180°C.

  • Presenteer ze in een mooie schaal in de toonbank met de dipsaus erbij.

Terug naar boven