Soesjes met gerookte forelmousse

Ingrediënten

  • DEEG
  • 60 ml water
  • 1 mestpuntje zout
  • 30 gram boter
  • 50 gram patentbloem (meel type 405)
  • 2 eieren
  • VULLING
  • 1 limoen
  • 125 gram gerookte forelfilet
  • 1 scheutje olijfolie
  • 125 ml zure room
  • 5 gram fijn gesnipperde verse dille
  • Groene peper uit de molen
  • GARNERING
  • 20 kleine plukjes verse dille
  • 20 limoenschijfjes in driehoekjes gesneden
  • DEEG,
  • 60 ml water,
  • 1 mestpuntje zout,
  • 30 gram boter,
  • 50 gram patentbloem (meel type 405),
  • 2 eieren,
  • VULLING,
  • 1 limoen,
  • 125 gram gerookte forelfilet,
  • 1 scheutje olijfolie,
  • 125 ml zure room,
  • 5 gram fijn gesnipperde verse dille,
  • Groene peper uit de molen,
  • GARNERING,
  • 20 kleine plukjes verse dille,
  • 20 limoenschijfjes in driehoekjes gesneden

Bereiding

  • Breng het water aan de kook met een mespuntje zout en de boter. Stort er de bloem in en roer tot het deeg een bal vormt. Neem van het vuur, laat even afkoelen en roer er een ei door. Roer tot het ei volledig is opgenomen en doe hetzelfde met het tweede ei. Verwarm de oven voor tot 195°C. Strijk een bakplaat lichtjes in met boter en bestuif met bloem. Spuit er 20 kleine hoopjes op (met effen spuitmondje van 1 cm doorsnede ø) en bak de soesjes 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goud bruin zijn.

  • Mix de forelfilet tot mousse met wat limoensap en scheutje olijfolie. Roer er de zure room door en de gesnipperde dille. Breng op smaak met versgemalen groene peper.

  • Snijd het hoedje van de soesjes af, vul ze met de mousse en werk af met een limoenpartje, een plukje dille en het hoedje.

Terug naar boven