Rauwe hambroodjes met speciale vulling

Ingrediënten

  • 10 kleine witte of bruine puntbroodjes
  • 400 gram incourante delen rauwe ham, in schilfers gesneden
  • 250 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 75 ml olijfolie, om Rauwe Ham in te bakken
  • 75 ml olijfolie, om uitgeholde halve broodjes te bestrijken, met een kwastje
  • 10 gram milde Italiaanse mosterd
  • 5 gram witte peper
  • 10 eieren, opgeklopt
  • Fijngehakte verse bieslook
  • 10 kleine witte of bruine puntbroodjes,
  • 400 gram incourante delen rauwe ham, in schilfers gesneden,
  • 250 gram geraspte parmezaanse kaas,
  • 75 ml olijfolie, om Rauwe Ham in te bakken,
  • 75 ml olijfolie, om uitgeholde halve broodjes te bestrijken, met een kwastje,
  • 10 gram milde Italiaanse mosterd,
  • 5 gram witte peper,
  • 10 eieren, opgeklopt,
  • Fijngehakte verse bieslook

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Bak de schilfers Rauwe Ham in de olie knapperig. Snijd de puntbroodjes doormidden en hol de twee helften uit. Bestrijk de uitgeholde halve broodjes met de olijfolie.

  • Vulling maken: klop de eieren los en meng er de knapperige rauwe ham, kaas, peper en mosterd door tot de massa een lichte binding heeft.

  • Het vullen: vul (verdeel) de halve, ingestreken broodjes met dit mengsel. Het afbakken: zet ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot de vulling gaar is. neem ze uit de oven en garneer ze af met fijngehakte vers bieslook. Serveren: warm afgegarneerd, of koud als snack voor directe consumptie.

Terug naar boven