Gevulde tomaatjes met surimi

Ingrediënten

  • 8 kleine tomaten
  • 1 blikje surimi-flakes (170 gram)
  • 30 ml slagroom
  • 15 gr mayonaise
  • 10 gr tomatenketchup
  • 2 gr paprikapoeder
  • 5 gr fijngehakte verse bieslook
  • (selderij)zout en versgemalen peper
  • 8 kleine tomaten,
  • 1 blikje surimi-flakes (170 gram),
  • 30 ml slagroom,
  • 15 gr mayonaise,
  • 10 gr tomatenketchup,
  • 2 gr paprikapoeder,
  • 5 gr fijngehakte verse bieslook,
  • (selderij)zout en versgemalen peper

Bereiding

  • Surimi is de naam voor een sterk op krab lijkend product dat volgens Japans recept wordt gemaakt van een vismassa waaraan (natuurlijke) smaakstoffen worden toegevoegd. Het resultaat is mals, lekker en veel goedkoper dan echte krab. Surimi is in verschillende vormen te koop, onder andere in vlokken (flakes), stukjes en sticks. Het hele jaar verkrijgbaar.

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Was de tomaten, snijd er een kapje af en hol de tomaten met een lepeltje uit. Laat ze omgekeerd uitlekken. Laat de surimi uitlekken. Meng de slagroom met de mayonaise, tomatenketchup, paprikapoeder en bieslook. Schep de uitgelekte surimi erdoor en breng het mengsel op smaak met (selderij)zout en peper. Vul de tomaatjes met het surimimengsel en zet ze op een schaal om te serveren.

Terug naar boven