Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Verwarm de olie tot 190°C in een frituurpan. Scheid de eieren van dooier en eiwitten houd beide apart.
Het beslag maken: De gezeefde bloem in een kom doen cayennepeper toevoegen en goed mengen. In het midden een kuiltje maken voor de geklopte eierdooiers, olijfolie, bier, zout en peper. Met een lepel goed mengen. Het beslag mag niet draderig worden. Op kamertemperatuur 1 uur laten rusten. De Pasham bakken: bak de Rauwe Ham blokjes op middelmatig vuur in een koekenpan onder af en toe roeren, 3 minuten bakken. Daarna laten afkoelen.
De vulling/ beslag afmaken: de eiwitten kloppen(in een schone kom) tot er stijve pieken ontstaan. De eiwitten, gebakken Rauwe Ham, peterselie en Parmezaanse kaas door het beslag scheppen.
Het bakken: de olie verwarmen tot 190°C. Telkens een volle eetlepel beslag in de hete olie laten glijden en de bolletjes af en toe keren tot ze goudbruin zijn, 2-3 minuten. In een vergiet met keukenpapier laten uitlekken.
Serveren: op een platte schaal leggen, garneren met fijngehakte peterselie en warm serveren.
Foto: ©Amarita/Shutterstock.com