03-december-2018 | Door: Kiki Stender
Stamppotbijbel

Stamppotbijbel

Werner Drent laat in de stamppotbijbel de oneindige mogelijkheden van stamppot zien. Na een inleiding over de historie, mogelijke ingrediënten en keukengerei, volgen recepten voor klassiekers als hutspot en boerenkool tot ‘moderne stamppotten’ als komkommer-muntstamppot met frambozen, en stamppot met zeekraal en gamba’s. Andere leuke gerechten zijn een stamppotkroket en stamppotwafel. Kortom, stamppotbijbel is voor elke versspecialist een verrassend naslagwerk. Laat je inspireren en maak zelf een unieke stamppot!

ISBN 978 90 4884 224 7

www.carreraculinair.nl

Burgers van broccolistamppot

Ingrediënten

kruimige aardappelen, broccoli, courgette, ei, kokosolie, volle melk en roomboter.

Taartje van champignonstamppot

Ingrediënten

kruimige aardappelen, champignons, Parmezaanse kaas, roomboterbladerdeeg, ei, tuinkers, zure room en roomboter

De auteur

Met de stamppotbijbel wil Werner Drent laten zien dat de aardappel niet altijd het hoofdingrediënt van een goede stamppot hoeft te zijn. Werner: “ons voedsel wordt steeds duurzamer en moderner, waarbij de klassieke stamppotten niet kunnen achterblijven. Ze hebben een frisse blik nodig, een andere kijk. In de stamppotbijbel vind je daarom veel verschillende recepten voor stamppot: klassiekers in een modern jasje gestoken of met een buitenlandse twist.” Daarnaast wil Werner laten zien dat stamppotten niet alleen in de winter gegeten kunnen worden. “Voor elk seizoen en voor elke gelegenheid bestaat er wel een passende stamppot.” 

Terug naar boven