27-maart-2024 |
Kwekkeboom lanceert ‘umami’ Oesterzwam Bitterbal

Kwekkeboom lanceert ‘umami’ Oesterzwam Bitterbal

Een nieuw tijdperk voor de Nederlandse snackcultuur begint met Kwekkeboom, bekend om zijn vriesverse producten. Het bedrijf heeft recent zijn recepten ingrijpend verbeterd. Deze stap luidt een periode van kwalitatieve groei in. Vooral opvallend is de lancering van de ‘umami’ Oesterzwam Bitterbal. Deze introductie maakt deel uit van een omvangrijke herlancering. De producten zijn net op tijd voor de Nationale Bitterballendag op 27 maart.

De Oven & Airfryer lijn van Kwekkeboom heeft een belangrijke transformatie ondergaan. Er is intensief gewerkt aan het optimaliseren van recepturen. Het resultaat: de lancering van de allereerste Oesterzwam Bitterballen. Ook zijn er vanaf week 15 nieuwe rund- en kalfsvlees bitterballen en -croquetten. Niet alleen de inhoud, maar ook de verpakkingen kregen een nieuw design. Deze veranderingen beloven een krokante korst en een smaakvolle ragout.

Beste rundvlees bitterbal

Het bestaande assortiment van Kwekkeboom onderging eveneens vernieuwingen. CEO Thomas van Hemert van NewForrest Fingerfood, waar Kwekkeboom onder valt, deelt: "We hebben maandenlang in onze eigen keuken geëxperimenteerd. Hierbij stond de zoektocht naar de beste ingrediënten voor onze salpicon centraal.” Deze inspanningen wierpen hun vruchten af. De vernieuwde Kwekkeboom Rundvlees Bitterballen kwamen als beste uit een smaaktest, vergeleken met concurrenten.

De umami sensatie

Een opvallende nieuwkomer is de Oesterzwam Bitterbal. Deze is ontwikkeld met een mix van circulair geproduceerde oesterzwam, shiitake, bundelzwam en eekhoorntjesbrood. Aan dit mengsel zijn sjalotjes, tijm en een vleugje zwarte knoflook toegevoegd. Deze ingrediënten zorgen voor een heerlijke ragout. Bovendien is deze bitterbal volledig plantaardig en biedt dezelfde knapperige ervaring als andere Kwekkeboom snacks.

Nieuwe verpakkingen

Samenvallend met deze productlanceringen is het nieuwe design van de verpakkingen. De stazakken van Kwekkeboom hebben nu een premium donkerpaarse kleur met een subtiel motief. Daarnaast is de smaakaanduiding op de verpakkingen verbeterd voor betere herkenbaarheid. Dit alles versterkt de aantrekkelijke uitstraling van de producten in het vriesvers schap.

Kwekkeboom.nl

Terug naar boven