27-maart-2024 | Door: Gerhard Kwak
Column Gerhard Kwak: De kracht van presentatie

Column Gerhard Kwak: De kracht van presentatie

In gesprekken over bedrijven in de ambachtelijke sector, springen diverse essentiële elementen in het oog. Het begint bij de kern: de kwaliteit en herkomst van producten. Op de tweede plaats is de sfeervolle presentatie in de winkel belangrijk, waar producten uitgestald worden in de toonbank en vitrines. Ten slotte is er het belang van persoonlijke presentatie.

Over de kwaliteit van producten kunnen we kort blijven: dit moet van topklasse zijn. Dit is hoe vakmensen zich onderscheiden. Het aanbieden van niet alleen voortreffelijke producten, maar ook verrijkende informatie via recepten, folders of posters, voegt een extra dimensie toe die klanten waarderen. Dit deelt de herkomst en bereidingswijze van de delicatessen.

De presentatie in de winkel is ook cruciaal. Een strakke en zuivere uitstalling onderstreept de kwaliteit. Klanten, vaak nog zoekende naar wat ze willen eten, worden door een aantrekkelijke presentatie uitgenodigd om nieuwe smaken te ontdekken. Dit draagt bij aan klanttevredenheid en omzet.

Dan de persoonlijke presentatie, wat zeker zo belangrijk is in de ambachtelijke sector. Het voorkomen, gezien als een directe reflectie van hygiëne, is essentieel. Een spiegel bij de ingang is bijvoorbeeld een slimme toevoeging; het stelt medewerkers in staat zichzelf te checken alvorens ze achter de toonbank stappen.

Het is ook waardevol om de winkel regelmatig vanuit het klantperspectief te bekijken. Door langs de toonbank te wandelen en zowel naar medewerkers als naar de gepresenteerde producten te kijken, kan men nieuwe inzichten en inspiratie opdoen. Dit helpt bij het optimaliseren van presentatie en service.

Elegantie in onze etalage is het stille symbool van kwaliteit en vakmanschap. Het is deze zichtbare passie die onze klanten verleidt en een blijvende indruk achterlaat.

Terug naar boven