27-maart-2024 |
Dag van het Ambacht: een nieuwe traditie in de verssector

Dag van het Ambacht: een nieuwe traditie in de verssector

De Nederlandse ambachts- en verssector beleefde een bijzondere dag op 11 maart 2024. De allereerste editie van De Dag van het Ambacht werd met groot succes gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Deze dag stond in het teken van het proeven en verkennen van nieuwe trends binnen de branche, met als focuspunt vegan, allergenenvrij, en duurzaamheid. Martijn Brandse, Head of Event van Bakkersvak en IJs-Vak, uitte zijn enthousiasme over de hoge opkomst en het overtreffen van de verwachtingen.

De initiële impuls voor het organiseren van dit evenement kwam vanuit de behoefte aan een podium voor wedstrijden. Na marktonderzoek onder bezoekers en exposanten bleek er een sterke vraag naar een evenement met focus op hedendaagse thema's zoals veganisme en duurzaamheid. De Dag van het Ambacht bood diverse proeftafels en demonstraties, waaronder populaire masterclasses zoals 'Vegan bakken' en 'Vegan IJsbereiding'. Brandse benadrukte de waarde van deze dag voor professionals in bakkerijen, patisserieën en ijssalons, die praktische kennis en inspiratie opdeden.

Thema 'Celebration' bij het Dutch Pastry Team

Een van de hoogtepunten was de betrokkenheid van het Dutch Pastry Team. Tijdens de Dutch Pastry Award en De Beste Bonbon van Nederland wedstrijd presenteerden patissiers hun vakmanschap en creativiteit. Noa Vlemmix won goud met haar showstuk in het thema 'Celebration'. Ook was er grote interesse in de plantaardige creaties en de Beste Bonbon van Nederland competitie, waar Daan van de Lee als winnaar uit de bus kwam. De bijdragen van gastchefs zoals Marike van Beurden en Alexandre Bourdeaux trokken veel aandacht en waren een aanwinst voor het evenement.

De IJs-Vakwedstrijden: creativiteit en vakmanschap

Bij de IJs-Vakwedstrijden ging het om meer dan alleen smaak. De Gouden IJsspatel 2024 werd gewonnen door Myrne Meulendijks van 't IJshofje, terwijl bij de Gouden IJscreatie Gijs Kennis van De Smaak de eerste plaats behaalde. Deelnemers lieten indrukwekkende creaties zien, die vakmanschap en innovatie in ijsbereiding illustreerden. Ook werden de genomineerden voor IJssalon van het Jaar 2024 aangekondigd, een erkenning van topkwaliteit binnen de sector.

www.bakkersvak.nl


Terug naar boven