19-februari-2016 | Door: Kiki Stender
10 Gouden regels gebruik kruiden
- Kruiden en specerijen droog (r.v. < 65%) bewaren in verband met houdbaarheid.
- Kruiden en specerijen koel (bij voorkeur tussen 0ºC en l5ºC) bewaren in verband met houdbaarheid.
- Kruiden en specerijen donker bewaren om verkleuring en eventueel oxidatie te voorkomen.
- I00% Natuurzuivere kruiden en specerijen verwerken zonder gebruik van relatie vluchtige aroma's die tijdens het bakproces vervliegen.
- Houd u aan adviesdosering die door de fabrikant wordt aangegeven, omdat overdosering nadelig kan werken op smaak en structuur van het gebakken product.
- Doceer de kruiden en specerijen op een zo laat mogelijk tijdstip in het bereidingsproces, om voortijdig verlies aan etherische oliën te voorkomen.
- Na gebruik van kruiden en specerijen de originele verpakking goed afsluiten, om verlies van etherische oliën te voorkomen.
- Wees matig met het gebruik van knoflook, omdat dit een nadelige invloed heeft op de structuur van het eindproduct.
- Indien een melange van kruiden en specerijen wordt gebruikt, neem dan bij voorkeur een uitgebalanceerde, kant-en-klare specerijenmelange. Dit om constante kwaliteit en de homogeniteit van de melange te waarborgen.
- Gebruik uitsluitend eersteklas specerijen en kruiden van erkende leveranciers, om de constante kwaliteit en voedselveiligheid te waarborgen.