06-juli-2017 | Door: Gerhard Kwak
Delicatessen - schotels

Delicatessen - schotels

Ook bij delicatessenzaken zie je steeds vaker de catering de kop opsteken. Ze hebben ook genoeg lekker artikelen in huis om daar eens goed mee uit te pakken. Van vleeswaren en kaas tot noten.  Op deze pagina presenteert Versinspiratie een aantal ideeën die wellicht wat inspiratie opleveren.

Op deze smakelijke en gevarieerde plank ligt porchetta, chorizo, Morcon, salami Finocchio, Achelse Napoleon, Achelse Blauwe, Gentse Keijzer, paté Secreto 07 & Butchers Gin, peppadews en mini gehaktbroodjes met olijven.

Gezien bij: Delicious Store in Eindhoven

Amuseglaasjes. Gevuld met Carpaccio , Vitello Tonato, Gerookte zalm en Carpacciotapanade. Heerlijk als voorafje bij een diner of als lekkernij bij de borrel.

Gezien bij: Keurslager Kruyswijk in Aalsmeer

Reuze smikkelplank met een keur aan lekkernijen. Verschillende salades, crackers, plakken grill- en leverworst, droge worst, chips, pesto, augurken, komkommerplakken en noten. Een lust voor het oog.

Gezien bij: Keurslager Wit en Wit in Den Helder

Een houten plateau met verschillende soorten kaas. Onder andere Camembert, des Freres, Chavroux en Terme aux Noix. Grappig is de manier waarop ze de kombinatie met druiven, noten, aardbeien, kiwi's en besjes hebben gebruikt als een speels garnering op de groene bladeren.

Gezien bij: Thyssen-Vervaet in België.

Heerlijke canape's op een bed van krulsalade. De maker gebruikte paté, rauwe ham, zalm, camembert en garneringen als besjes, walnoot, bolletjes meloen en gesnipperde uitjes.

Gezien bij: Lizzy's facebook in Westerlo België.

Als extraatje bij de bovenstaande canapeschotel serveerde Lizzy's hier glaasjes met groente knabbelstengels als witlof, komkommer, wortel en plakjes wrap. Een feestelijke combinatie.

Gezien bij: Lizzy's facebook in Westerlo België.

Een geprepareerde houten plank met een rijke variatie aan rauwe vleeswaren, droge worst en verschillende soorten kaas en noten.

In eerste instantie lijkt deze lange plank wat slordig opgemaakt tot dat je hem wat nader beschouwt. Dan zie je een heel speels manier van presenteren die je het water in de mond laat lopen. Er is gebruik gemaakt van diverse soorten Italiaanse en Spaanse ham, Chorizo, Rucola, Wapenaer kaas etc en balsamico crema.

Gezien bij: Gérard Rinkes

Eenvoudige houten kaasplank met Parmezaanse kaas, brie en Edammerkaas.

Eenvoudige kaasschotel met verschillende soorten gesneden kaas. Strak gepresenteerd op een papieren taartonderlegger. Het midden wordt gedomineerd door blikjes kaas, halve aardbeien en plukjes peterselie.

Italiaanse smulplank met gerookte vleeswaren, salami, prosciutto, knabbelsticks met Parmaham, olijfjes, zon gedroogde tomaatjes en een paar plakjes van een baguette.

Eenvoudig lunchplateau met jonge-, oude en komijnekaas. In het midden een decoratie van peterselie.

Houten kaasplateau met onder andere Parmezaanse kaas, Emmenthaler, Cheddar, Goudse en mozzarella. Samen met chilipepers en amandelen.

Gesneden vleeswaren als rollade, kipfilet en gekookte ham samen met verschillende soorten eveneens gesneden kaas. Als extra gevulde groene en zwarte olijven en kerstomaatjes. De garnering bestaat uit een randje sla.

Antipasti schoteltje met salami en rauwe ham in combinatie met cherrytomaatjes, zwarte olijven en walnoten.

Verschillende soorten vleeswaren en kaas op een zwarte kunststof schotel. Afgegarneerd met krulsla en olijfjes.

Gewoon eens wat anders dan allerlei bakjes met noten. Een wit dinerbord met walnoten, amandelen, cashewnoten en pistachenootjes.

Antipasti schotel met meloen, salami boccocino al tartuf (bolletjes) en gesneden cacciatore, Parmaham gerold op partysticks of in combinatie met de meloen, mozzarella, olijfjes en kerstomaatjes.

Een kaasplakje hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een leuke plank, of een gewoon bord, met een paar lekkere stukken kaas zijn al voldoende. Wanneer de kaas voldoende kleur heeft dan is zelfs een takje groen niet echt nodig.

Foto: Cook&go

Wanneer je voor de dag wilt komen met een kaasplank met veel onbekende soorten is het heel goed mogelijk om er piepkleine naamkaartjes bij te zetten. Zoals bij deze slager gebruikelijk.

Gezien bij: Keurslager Dirk in Opglabbeek, België

Kaas wordt vaak aangeboden op een houten plank. Dat is beter om ze te snijden en het benadrukt de ambachtelijkheid zegt de kenner. Mijn slager vindt het beter om de aanwezige producten voorgesneden aan te bieden en met per soort bijpassende mesjes om smaakvermenging te voorkomen.

Een combinatie van Hollandse kaas en stukjes knakworst met een toevoeging van brie. De decoratie bestaat uit groen en tomaatjes.

Mooie compositie van Italiaanse kaas en Parmaham. Let er op dat van iedere soort 4 plakjes aanwezig zijn. Op iedere schotel zijn gelijke aantallen belangrijk.

Verschillende stukjes Franse kaas en Hollandse kaasblokjes in combinatie met hartige kaasstengels.

Terug naar boven