15-juni-2021 | Door: Gerhard Kwak
Veilig werken heeft prioriteit

Veilig werken heeft prioriteit

Kennismodule over veilig werken op Slagerspassie live

Bijna 17.000 medewerkers werken dagelijks met messen, snijmachines, cutters en meer. In de slagerij is veilig werken daarom erg belangrijk. Vandaag is een nieuwe kennismodule op Slagerspassie gelanceerd: Veilig werken. Met deze module kan iedereen die werkzaam is in de slagersbranche online kennis opdoen over hoe je veilig werkt in de dagelijkse praktijk. Na het doorlopen van de module maak je een online toets. Bij voldoende resultaat behaal je een certificaat als bewijs van de opgedane kennis op het gebied van veilig werken.

In ‘Veilig werken’ worden onder andere de onderwerpen ‘snijden’, ‘staan’, ‘tillen’, ‘veilig werken met machines’ en ‘biologische agentia’ belicht. De leerstof is opgedeeld in 3 verschillende magazines zodat een deelnemer de stof stapsgewijs doorloopt. Deze online module is bedoeld voor werknemers en werkgevers in de slagerij en het ambachtelijke vleesproductiebedrijf.

Veilige werkplek voor iedereen
“Met de introductie van deze nieuwe module op Slagerspassie stimuleren wij werkgevers en werknemers om continu aandacht te hebben en te houden voor een veilige werkplek voor iedereen die werkt in de slagerij” - Wim van den Brink, bestuurslid Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) namens Koninklijke Nederlandse Slagers.

Samen zorgen voor een veilige werkplek
“De basis voor veilig werken ligt bij voorlichting en kennis. Het is heel waardevol voor werkgever én werknemer dat deze module op Slagerspassie er is. Samen zorgen we voor een veilige werkplek” - Wilma Daams – Van Geyn, bestuurslid Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) namens FNV.

Over Slagerspassie
Slagerspassie biedt kennis en inspiratie over allerlei onderwerpen voor zowel ondernemers als medewerkers. Slagerspassie.nl is er voor iedereen in de slagersbranche. Slagerspassie is te gebruiken op computer, laptop, tablet én met de gratis app. Naast de module Veilig Werken is er ook de module ‘hygiënisch werken’. Deze twee kennismodulen zijn te vinden onder het icoon van het ‘afstudeerhoedje’. Slagerspassie is een initiatief van de stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) waarin de Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen, zijn verenigd in het bestuur. De financiering van dit project wordt gedaan door Stichting VOS. 

Terug naar boven