28-december-2016 | Door: Gerhard Kwak
Roerbakgroenten voor feestelijk tafelen

Roerbakgroenten voor feestelijk tafelen

Tegenwoordig vind je in de schappen van de grote supermarkten de meest verrassende groentecombinaties waarmee geroerbakt of gewokt kan worden. Dat varieert van Thaise roerbakmix tot Hollandse wokgroente. De pakketten zien er appetijtelijk uit en smaken heerlijk. Ook worden vaak verschillende kruidenmelanges toegevoegd waarmee je het vlees op smaak kunt brengen om zo het eindresultaat nog smakelijker te maken. In grote lijnen zijn de groenten uit de lijst hierboven allemaal geschikt om in combinatie met vlees te gebruiken. Let er wel op dat je alleen vlees gebruikt met een korte bereidingstijd en dat je de groenten pas op het eind aan toevoegt zodat je nog wat 'beet' overhoudt. Te gare groenten zijn niet lekker en verliezen veel vitaminen. Klik op deze link en kijk welk vlees geschikt is voor de verschillende bereidingswijzen.

• bleekselderij
• broccoli, en bloemkool
• mais
• uien en lente ui
• doperwten en worteltjes
• rode en gele paprika
• tomaat
• prei
• courgette
• paddestoelen
• witte kool 
• peen
• sperziebonen
• taugé
• rode en groene pepers

Terug naar boven