12-juni-2016 | Door: Gerhard Kwak
Oma's combitips

Oma's combitips

Door de veelheid van producten wordt het steeds moeilijker om de juiste groente bij het vlees te kiezen. Er is een enorm aanbod en vrijwel alles is het hele jaar door verkrijgbaar. Verder koken we steeds vaker volgens de fusionkeuken (alles door en bij elkaar) en ook is snel koken steeds belangrijker. Vroeger was dat gemakkelijker. Het aanbod was kleiner en seizoensgebonden en je maakte veel gebruik van 'Oma's tips'. Want waarom zou je van de gebaande paden afwijken. 

Versinspiratie heeft, om het je gemakkelijker te maken, Oma's advies voor de meest gegeten vleeswaren en soorten vlees hier onder afgebeeld en uiteraard een beetje gemoderniseerd.

 

Alle soorten biefstuk, bieflap, T-bone, priklappen, entrecote en ossenhaaspuntjes

Lekker met: snijbonen, champignons en asperges

Alle soorten reepjesvlees

Lekker met: wok groente, peultjes en amandelpaddenstoelen

Bief, baklappen en andere snel te bakken producten als minutesteaks

Lekker met: sla, komkommer en rabarber

Riblappen, magere runderlappen en stoofvlees

Lekker met: bloemkool, prei en wortels

Hachee, goulash doorregen runderlappen en stoofvlees

Lekker met: paprika, ui en rode kool

Kalfslappen, fricandeau en kalfsfricandeau

Lekker met: peultjes, artisjok en roerbakgroente

Paardenvlees, gehakt en biefstuk

Lekker met: broccoli, prei en lollo bionda

Lamsbout, koteletten, lappen en geit

Lekker met: artisjok, witte bonen en vijg

Kip, kalkoenfilet en gevogelte

Lekker met: snijbonen, sla en appelmoes

Kalkoenbouten, kippenbouten en poten

Lekker met: rabarber, doperwten en compote

Grote stukken varkens-, kalfs- en lamsvlees

Lekker met: courgette, snijbonen en amandelpaddenstoelen

Schnitzelvlees, van varken, kalf kip en kalkoen en filetlapjes

Lekker met: champignons, tomaatjes en fruitcocktail

Varkensreepjes en shoarmavlees

Lekker met: andijvie, snijbonen en wok groente

Varkenslappen en hamlappen

Lekker met: spitskool, spruitjes en witlof

Alle soorten karbonade van rund, varken, kalf en lam

Lekker met: wortels, kapucijners en venkel

Doorregen varkensvlees en zuurkoolspek

Lekker met: bruine bonen, witte kool en rozijnen

Varkens- en kalfslever

Lekker met: ui, rode biet en knolselderij

Alle soorten verse worst en saucijzen

Lekker met: rode kool, zuurkool en stoofpeertjes

Alle schijven en artikelen van al of niet gepaneerd varkensgehakt

Lekker met: sla, snijbonen en wortels

Alle soorten vinken

Lekker met: spruitjes, sla en witte bonen

Alle soorten gehakt

Lekker met: spinazie, koolrabi en roerbakgroente

Hamburgers, runderschijven en tartaar

Lekker met: tomaatjes, ui en champignons

Verse spekjes, gerookt of ongerookt

Lekker met: zuurkool, bruine bonen en oosterse groente

Alle soorten gekookte ham en koude rollade

Lekker met: tuinboon, oosterse groente en asperges

Alle soorten rookworst

Lekker met: boerenkool, zuurkool en kapucijners

Reepeper, ree biefstuk en reerug

Lekker met: champignons, appelmoes en shiitake

Haas, konijn en wild zwijn

Lekker met: zuurkool, ui en rode kool

Terug naar boven