28-april-2017 | Door: Gerhard Kwak
Bakkerstaal - I

Bakkerstaal - I

Het bakkersvak kent tal van specifieke benamingen voor de verschillende werkzaamheden. Op deze pagina laat Versinspiratie je kennis maken met een aantal van deze begrippen.

IJsbad

Een kom met ijsblokjes en water om mengsels snel af te koelen of om kookproces tot staan te brengen.

IJsbombe

Hoge smalle of lage bolronde vorm met een of meer kleuren en smaken ijs.

Foto: bwbshop

Inbranden

De bodem van een pan of bakplaat minder aanbak gevoelig maken door hem te verhitten en vervolgens met zout in te wrijven, schoonwrijven en het proces herhalen nu met olie.

Instant

Een voorvoegsel voor een product dat alleen nog met koud of heet water dient te worden gemengd om voor gebruik gereed te zijn.

Instant gist

Gedroogde verse gist( ten opzichte van verse gist maar 1/3 deel te gebruiken).

Interieur

Vulling van een bonbon. Gemaakt van verse en lekkere ingrediënten.

Invertsuiker

Mengsel van gelijke delen fructose en glucose.

Terug naar boven