24-april-2017 | Door: Gerhard Kwak
Brood op ontdekkingsreis!

Brood op ontdekkingsreis!

Brood, daar zit zoveel meer in, weet Robèrt van Beckhoven als geen ander. De Brabantse bakker ging op zoek naar de kern van het brood bakken en ontmoette op zijn ontdekkingsreis door Europa tal van geestverwanten die net als hij liefdevol kunnen verhalen over de pracht en de kracht van brood. In ‘Brood’ doet hij in woord en beeld verslag van zijn ontmoetingen en ontdekkingen. En natuurlijk geeft hij ook de bijbehorende recepten prijs, zodat iedereen kan meegenieten. Een ode aan brood en het ambacht. 

ISBN 978-94-915-5527-5

www.kickuitgevers.nl

Frans suikerbrood

Ingrediënten

Bloem, desem, gist, eieren, zout, basterdsuiker, boter, ei en parelsuiker.

 

Zwart stokbrood

Ingrediënten

Roggebloem, tarwebloem, bamboehoutskool, water, gist, zout en cranberry's.

De auteur

Het bakkersbloed in de familie van Robèrt gaat ver terug. Zijn opa opende in 1922 zijn bakkerij in Oisterwijk. Op een dag mocht Robèrt bij zijn vaders bakkerij meehelpen met de productie, en sinds dat moment werd hij gegrepen door de passie voor het bakkersvak. Robèrt heeft altijd ingezet op een brede ontwikkeling; brood, patisserie, chocolade: alle facetten van het vak inspireren hem om mooie dingen te maken. Maar brood heeft voor hem echt iets speciaals. Brood lééft.

Terug naar boven