03-januari-2022 | Door: Gerhard Kwak
Gekke broodjes

Gekke broodjes

Er zijn allerlei broodjes, ook gekke broodjes. Versinspiratie zocht er een paar bij elkaar.

Smoking sandwich

Een te gekke sandwich. Je hebt er voor nodig: 2 sneden brood, 2 plak snijworst (bovenop), 2 cherrytomaatjes, 2 olijfjes, 2 plakken boterhamworst, rijtje hazelnoten en twee takjes dille of ander groen en een satépen.

Muizenbol

Lekker gek dit kindermuisje. Bedek de onderkant met boter, een plak kaas, boterhamworst of grilworst en wat plakjes tomaat. Maak met een mesje kleine insnijdingen en plaats de oortjes en dergelijke. Het neusje plak je vast met boter. Neem een peterselievoor het haar.

Cadeautje ham/kaas

Maak van plakken ham, kaas, boterhamworst en andere gekookte vleeswaren een stapel die je afdekt met plakken brood. Snijd het geheel met een scherp mes in een mooi 'pakjesmodel' en doe er een strik om.

Kubusbroodje

Snijd van verschillende worst en kaassoorten allemaal gelijke vierkantjes. Op de foto gebruikten ze: tongenworst, jonge kaas, boterhamworst, gekookte ham en wortel. Beleg de boven- en onderkant met een dunne plak geroosterd brood van de zelfde maat en Rubiks-kubus is klaar. Alleen nu eetbaar.

Rupsenbroodje

Maak met een metalen gebakstekertje mooie ronde schijfjes wit of bruinbrood. Besmeer ze licht met boter en stapel ze om en om op met eveneens uitgestoken plakjes boterhamworst. Steek ze vast met een satépen en prik aan het begin een tomaatje. Maak daarop met bieslook-stengels, rode besjes en rauwe ui de gezichtsversiering en plaats partjes augurk tegen het lijfje.

Boze vogels

Besmeer de ronde plakken brood met wat boter en leg er een plak ronde snijworst of boterhamworst op. Snijd aan de onderkant een deel weg om de kop wat beter te benadrukken. Op de plak vleeswaar maak je met behulp van roomkaas, zwarte olijfjes en een stukje pompoen de verschillende onderdelen van het gezicht.

Pakje brood

Stapel boterhammen zonder korst en met verschillende vullingen als gebakken ei, ham, tomaat en kaas. De stapel wordt bijeengehouden door een vetvrij papiertje en een worsttouwtje.

Kattenplak

Een boterham belegd met been plak kaas waarop met snijworst of cervelaatworst een kat is nagebootst. De oogjes zijn van olijf, het snuitje van een rondje kaas, op de oortjes zie je puntjes boterhamworst en de sprieten zijn van stukjes bieslook.

Pakje kip

Geroosterde boterhammen bedekt met een laag krulsla, tomaat en komkommer afgedekt met een stevige laag draadjes vlees van kip. Omwikkeld met een vel vetvrij papier en vastgezet met en touwtje.

Lieve broodjes

In een hartmodel gesneden plakjes geroosterd witbrood zonder korst. Belegd met sla en plakken geroosterde ham of kipfilet

Borrelworstjes sandwich

Gewone miniborrelworstjes worden verwarmd en tussen sneden wit brood besmeerd met boter gelegd. Daarna wordt er rijkelijk mosterd overheen gegoten. De broodjes worden half door gesneden en warm geserveerd.

Terug naar boven