25-juni-2018 | Door: Kiki Stender
Inspiratie over de grens

Inspiratie over de grens

Zomer 2018. Zwoele zomeravonden, de barbecue in de achtertuin, relaxen in de zon. Het najaar is ver weg; voor de consument tenminste. Die denkt nog niet aan hachee, goulash en stamppot, en aan wildschotels en kerstspecials. Maar u als de versspecialist wél! Een ondernemer denkt altijd vooruit. ‘Waar leg ik dit najaar en deze winter de focus, met welke vernieuwende producten en smaken ga ik de klant verleiden?’ 

Om de keukens van Azië, Zuid-Amerika, Afrika en Europa te leren kennen, hoef je echt niet naar verre landen te reizen; een kleine 600 km over de grens in Duitsland, in Kulmbach, opent zich een wereld van bijzondere, verfijnde smaken en mooie wereldse producten: zoals kruidenmengsels, oliën, rubs en marinades. Fruitig, spicy, subtiel of uitgesproken… er is zoveel! 

Zoveel keus, maar wat kun je er allemaal mee? Soms is het lastig om op nieuwe ideeën te komen, als je wordt opgeslokt door de drukte van alledag. Daarom organiseren we speciaal voor vers-specialisten uit Nederland én België in september een 3-daags evenement: ‘Raps Culinair 2018-2019’. Vanaf zondagmiddag ontvangen we de deelnemers in een heerlijk hotel in Kulmbach. Daarna volgen drie dagen met een inspirerend programma; met seminars, workshops, rondleidingen en proeverijen. Het thema is ‘Feest-inspiratie’. We maken amusehapjes, streetfood en tapas, rollades, stoofvleesschotels en wild en gebruiken daarvoor onder andere de steamer en de (winter)barbecue. We gaan ook sous-vide koken, die techniek biedt zoveel nieuwe mogelijkheden!

De focus ligt natuurlijk op smaak. Maar iedereen weet dat de smaaksensatie begint met wat het oog ziet. In Kulmbach gaan we freestylen met voeding, ideeën opdoen, ontdekken wat je allemaal met één basisproduct kan maken. Ik ben een groot fan van de Signature-lijn; die is ontzettend veelzijdig en heeft prachtige, volle, melanges. Zoals de  
Pink pepper, een mengsel van verschillende pepers en rode bes. De bessen worden geplukt als ze nog groen zijn en daarna gedroogd. Ze zijn zoet, aromatisch en een beetje pittig. Het mengsel is qua kleur ook een echte eye-catcher. 

Laat je inspireren. Schrijf je in, kom met collega’s van gedachten wisselen en ontdek de smaken van de wereld in Kulmbach. Ik kan er eindeloos over praten, maar het leukst is het om met smaken en lekker eten aan het slag te gaan. 
Kom rap naar RAPS!

___________________

Raps Culinair 2018-2019

Aankomst: zondagmiddag/-avond 23 september 2018
Vertrek: woensdagmiddag 26 september 2018
Prijs: € 495,- (incl. 3 hotelovernachtingen en maaltijden)
Meer informatie over het programma en aanmelden: [email protected]
 ___________________

[email protected]
www.raps.com

Terug naar boven