24-augustus-2020 | Door: Kiki Stender
Inspiratie en foodstyling van Bart

Inspiratie en foodstyling van Bart

Mijn hele leven ben ik al geobsedeerd door food. Ik hou van verrassende smaakcombinaties. De presentatie moet perfect zijn; mijn lat voor foodstyling ligt best hoog! Als ‘inspirator en culinair adviseur op gastronomisch niveau’ geef ik kwalitatieve (product)demonstraties en help ik restaurants en cateraars met menu-engineering. Ook word ik regelmatig gevraagd voor creatieve productontwikkeling en foodstyling. Dit doe ik vanuit mijn bedrijf B’artiest Culinair. Om mijn passie nog verder uit te dragen deel ik mijn gerechten graag op Instagram, voor de nodige inspiratie. Samen sterk!

www.instagram.com/bartbrummans/

Sashimi broodje

Zalm, krab, komkommer en avocado zijn ingrediënten die je vaak tegenkomt wanneer je sushi/sashimi gaat eten. Ik hou er zo van! Het broodje heb ik afgemaakt met zoetzure rode ui en een kaasspread op basis van komkommer, ingelegde gember en mierikswortel.

Rundertataki

Slaatje of voorgerecht met gemarineerde bundelzwammetjes, tomaat en plakjes grotchampignons. Geserveerd met ambachtelijk draadjesvlees, een bitterbal, kaascrème (ik gebruik daarvoor Lebo-roomkaas) op basis van truffel en Saba siroop. 

Groentewrap met gebruleerde zalm

Deze gezonde wortelwrap is van no fairytales. Gevuld met een salade van ingelegde wortel en jonge peultjes, aangemaakt met een kaascrème op basis van mierikswortel. In het midden zitten kleine snackkomkommertjes. De wrap is prima van tevoren te bereiden. Als je dat doet, raad ik je aan om de wrap in slagersfolie te rollen: dan droogt hij niet uit. 

Voor een mooie presentatie bedek je de wrap met tranches verse zalm die je vervolgens even afbrandt met de gasbrander/ crème brûlée brander. Door de zalm af te branden karamelliseer je de natuurlijke suikers en bereik je een rijkere smaak.

Wrap It Up

Deze rode bietenwrap van no fairytales is gevuld met een remoulade van knolselderij en truffel, met in het midden een salade van jonge peultjes en zoetzure rode ui. De wrap wordt geserveerd met avocado, gegrilde kastanjechampignons en gekonfijte shiitakes.

Terug naar boven