21-september-2021 |
Witte beuling

Witte beuling

Andere namen voor deze lekkernij zijn: boudin blanc (Frankrijk) of witte pens (België). Het deeg wordt vervaardigd van mager varkens- en kalfsvlees en eventueel gevogeltevlees. Aan het vlees worden spek, eieren, brood en melk toegevoegd. De kruiding verschilt per landstreek en dan vaak ook nog per slager. De meest voorkomende smaakmakers zijn: laurier, uien, witte peper, kruidnagel, peterselie, foelie, nootmuskaat en gember. In veel gevallen wordt aan het deeg ook nog een scheut cointreau (sinaasappellikeur) toegevoegd. Alle ingrediënten worden warm verkleind en tot een mooi egaal deeg gemengd dat afgestopt wordt in een dunne varkensdarm tot worstjes van ongeveer 100 gram. Vervolgens worden de worstjes afgeweld. Variaties: met varkenslever en gevogelte.

• Gegrild als voorgerecht, op de barbecue en als snack.

Herkomstgegevens

Vleessoort varken / kalf
Land van herkomst België
Producent  
Terug naar boven