Spekbacon
Deze bacon wordt eveneens vervaardigd van de haas- en ribkarbonadedelen van het varken. Met dit verschil dat voor de spekbacon ouderwets zwaar afgemeste varkens worden gebruikt. Dubbel zo zwaar als de huidige varkens. Dat is te zien aan de dikte van het aanwezige spek. Vroeger was dik spek een graadmeter voor kwaliteit. Tegenwoordig is dat achterhaald. Door de gehanteerde mestmethode is de smaak echter veel voller. De stukken vlees gaan enkele weken in de pekel. Na droging wordt het vlees koud gerookt waardoor de buitenkant een mooie goud-gele kleur krijgt. Na dit proces gaat de spekbacon gedurende minimaal 4 maanden in een vacuümzak om na te rijpen. Daardoor wordt de rijkelijk aanwezige natuurlijke smaak nog verder versterkt.
• Broodbeleg en bij eiergerechten.
Herkomstgegevens
Vleessoort | varken |
Land van herkomst | Nederland |
Producent | slagerij Blom in Workum |