21-september-2021 |
Italiaanse rookvleesrollade
Het uitgangspunt van deze, van oorsprong, Italiaanse lekkernij is licht gezouten runderrookvlees. Het stuk rookvlees wordt opengesneden tot een grote platte lap. Deze lap wordt ingewreven met een pasta samengesteld uit Parmezaanse kaas, pijnboompitten en Italiaanse pesto. Vervolgens wordt de lap weer opgerold en met rolladetouw stevig opgebonden. Na een aantal uren rusten is de rollade voldoende stevig om hem te kunnen snijden. Verwacht van deze delicatesse niet altijd een mooie gladde plak. Juist door het gebruik van verse ingrediënten is het risico aanwezig dat de plak wat uit elkaar valt, maar dat doet niets af aan de voorttreffelijke smaak. Heel apart.
• Heerlijk als carpaccio, op toast of op een knapperig broodje.
Herkomstgegevens
Vleessoort | rund |
Land van herkomst | Italië - Nederland |
Producent | De Nooij, Loosdrecht |