21-september-2021 |
Beemsterlandse metworst

Beemsterlandse metworst

Deze worst komt onder verschillende benamingen voor. Bekend zijn: Brabantse metworst, Betuwse- en Wageningse metworst. Vaak is de kruidentoevoeging dan anders met als resultaat een net even andere smaak.

De Beemsterlandse metworst is variant van de zachte Brabantse metworst. Het is een rauwe worstsoort die je kunt smeren. De worst wordt vervaardigd van varkensvlees. In dit geval gemaakt van vlees en spek van Beemsterlantse varkens.  Het vlees wordt fijngemalen en vermengd met zout en verschillende kruiden waaronder cardamom. De exacte samenstelling is het geheim van de smid. Na het afstoppen in een kunst-natuurdarm wordt de worst koud gerookt boven een smeulend bedje van beukensnippers.

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Streek van herkomst West-Nederland
Producent Slagerij Duijn in Santpoort. 
Terug naar boven