21-september-2021 |
Kip in braadzak
Een normale braad- of gril kip is heel geschikt om te garen in een braadzak. De kip heeft over het algemeen een gewicht van ongeveer 1000 gram. Om de smaak te vervolmaken ligt de kip vaak op een bedje van soepgroenten en is rondom gekruid. Ook ligt er vaak een plak kruidenboter op. Die gaat smelten en de smaak trekt dan in het vlees. De kip gaat in een speciale gesloten braadzak in de voorverwarmde oven. Prik er wel even een gaatje in om het scheuren van de zak door de warme lucht te voorkomen. Om een krokant korstje te krijgen kan de zak na ongeveer 50 min. op 180°C open geknipt worden zodat de bovenkant nog even na kan bakken. Pas bij het open knippen op voor de hete stoom.
Voedingswaarden per 100 gram onbereid |
|
energie | 218 kcal |
eiwit / vet | 19gr. / 16 gr. |
koolhydraten | 0 gr. |
Bereidingswijzen |
|
bakken | 60 min |
grill / bbq | nee |
fondue / gourmet | nee |