21-september-2021 |
Geitenbout
De bout is afkomstig uit de bilpartij. Het vlees kan met en zonder bot (iets kortere bereidingstijd) bereid worden. Dat gebeurt bij voorkeur in de oven of in een grote pan of barbecue met deksel. Wanneer het bot wordt verwijderd dan zal de slager de bout met speciaal touw opbinden zodat het vlees niet uit elkaar valt. Met bot is het vlees veel smakelijker en sappiger. Maak het vlees niet al te gaar en bedruip het regelmatig tijdens het bakken. De bout mag van binnen best een beetje rosé blijven dan is hij op z'n lekkerst. De kerntemperatuur* moet circa 70°C bedragen.
Voedingswaarden per 100 gram onbereid
energie | 725 kj/174 kcal |
eiwit / vet | 19gr. /11 gr. |
koolhydraten | 0 gr. |
Bereidingswijzen |
|
bakken / oven | vraag slager |
grill / bbq | nee / ja |
fondue /gourmet | nee |