08-maart-2023 |
De kampioenen van Vakwedstrijd Slagers Streekproducten zijn bekend

De kampioenen van Vakwedstrijd Slagers Streekproducten zijn bekend

Tijdens de prijsuitreiking van de vakwedstrijd op 7 maart zijn maar liefst 13 kampioenen benoemd in verschillende categorieën. Deze werden bekend gemaakt door Josja Haagsma, eigenaar Meat Josja. Daarnaast kregen de geslaagden van de Meester Worstmaker hun certificaten uitgereikt.

De avond begon met een stamppotbuffet verzorgt door Slagerij Wout van de Veen. Later in de avond waren er bekroonde streekproducten te proeven. Nadat iedereen genoten had van het buffet, werd het programma geopend door Peter van der Geest, voorzitter van de VWAS (Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers). Vervolgens gaf keurmeester Paul van Trigt uitleg over de keuringen en zijn visie op streekproducten. Als laatste onderdeel voor de pauze reikte Paul van Trigt de certificaten uit aan de geslaagden van de Meester Worstmaker opleiding. Na de smaakvolle pauze waarin er bekroonde streekproducten geproefd werden startte Josja Haagsma de prijsuitreiking. 

De 13 verschillende kampioenen werden naar voren geroepen om hun kampioensbeker in ontvangst te nemen. Daarbij stelde Josja een aantal vragen over de unieke streekproducten van de slagers. “Ons recept werd al door mijn opa zo gebruikt. Al is de verpakking naar de tijd van nu.”, vertelt Slagerij Wisse. Aan het eind van de avond hebben alle deelnemers van de vakwedstrijd de keuringsrapporten van de jury met de bijbehorende certificaten meegekregen. 

“Een geslaagde avond en een geslaagde vakwedstrijd”, aldus de organisatie. “We kijken terug op een succesvolle eerste editie met meer producten dan verwacht”. Volgend jaar hopen ze de vakwedstrijd weer te kunnen organiseren met misschien nog wel meer streekproducten en weer een goede opkomst bij de uitreiking. Voor vragen over de wedstrijd of wilt u volgend jaar onderdeel zijn van het evenement, dan kunt u terecht bij het secretariaat.

De kampioenen zijn:

■ Balkenbrij : Grijze balkenbrij - Slagerij van de Weg

■ Bloedworst:Bakbloedworst - Keurslager Peter van der Geest

■ Boeren leverworst: Groninger leverworst - Keurslagerij Karst de Jong

■ Kampioen Brabantse metworst: Brabantse smeermetworst - Traiteurslagerij de Goeij

■ Droge worst: Ongerookte Friesche droge worst - Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolaï

■ Orgaan producten: Gekookte runderlever - Slagerij Wisse

■ Ossenworst: Twistworst - Keurslager Peter van der Geest

■ Paardenworst: Paardenworst - Slagerij Janmaat

■ Snacks: Brabantse Worstenbroodjes - Van Roessel slagerij - traiteur

■ Soepen: Mosterdsoep - Slagerij Traiteur Thonny Teerling

■ Vleeswaren: Hamspek - Slagerij Kusters

■ Zeeuwse leverworst: Zeeuwse boerenleverworst - Slagerij Wisse

■ Zult: Zure zult - Slagerij Wout van de Veen

Meer informatie:

website: www.vakwedstrijdstreekproducten.nl
E-mail: [email protected]
Telefoon: 0341-700209

Terug naar boven