05-maart-2016 | Door: Gerhard Kwak
Tapacue

Tapacue

Steeds meer barbecue liefhebbers kiezen tegenwoordig voor een kleiner formaat barbecue lekkernij. Ze geven aan dat ze liever van 6 verschillende kleine producten genieten dan 3 grote te verorberen. Kleine producten geven meer variatie en dat is juist de charme van de 'tapacue', de naam die onze innovatieve slagers bedachten voor het barbecueën met deze kleine hapjes. Verse tapa'tjes.

Met dank aan Keurslager Joosten in Barneveld

Indospiesje

Mooie zachte blokjes varkenshaas gemarineerd in een Indonesische marinade die het zacht pikante van de tropen heerlijk benadrukt. Tussen de blokjes lekker verse reepjes bosui.

gyrosspiesje

Mooi zacht lamsvlees uit de bout gemarineerd in een fijne gyrosmarinade. Tussen de stukjes vlees een zacht bittere groene olijf.

Italiaans kalfsspiesje

Gedroogde Italiaanse 'zontomaatjes' vormen een welkome afwisseling met de zachte maar toch pittige lemon-peper kruidenmix waarmee het vlees op smaak is gebracht.

Runderchampies

Runderblokjes met champignons en een neutrale marinade. Die laatste benadrukt de zacht malse smaak van de biefstukblokjes.

Indiakip

Mals en sappige blokjes kipfilet gemarineerd in een Indische kerriemarinade. Afgewisseld met Italiaanse pomodori. Een heerlijke delicatesse.

Merquez

Deze keer van rundvlees. Met een fijne kruiding van chilipeper. Opgerold op een prikker. Klaar in een mum van tijd. Lekker met alle mogelijke sauzen.

Lamskoteletjes

Mooie dun gesneden koteletjes gemarineerd in een 'frenchgarden' marinade. In Nederland noemen we dat een tuinkruidenmarinade. Minstens net zo lekker.

Terug naar boven