21-september-2021 |
Brabantse metworst

Brabantse metworst

Brabantse metworst
Brabantse metworst of zachte metworst is een rauwe worstsoort die je kunt smeren. De worst wordt vervaardigd van varkensvlees. Het smeuïge van de worst ontstaat door het gebruik van 50% schoudervlees en 50% kinnenbakspek. het vlees wordt fijngemalen en vermengd met zout, peper, foelie, nootmuskaat, gember en koriander. De exacte verhouding is het geheim van de smid. Na het afstoppen in een veteind, een runderdarm, wordt de worst koud gerookt boven een smeulend bedje van beukensnippers.

Deze worst komt onder verschillende benamingen voor. Bekend zijn: Beemsterlander metworst, Betuwse- of Wageningse metworst. Vaak is de kruidentoevoeging dan anders met als resultaat een net even andere smaak.

• Op brood of toast, bij een koud buffet en als snack.

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Streek van herkomst Zuidwest-Nederland
Producent slagerij Lempers, Linschoten
Terug naar boven