14-mei-2024 |
10 jaar Slagerspassie

10 jaar Slagerspassie

10 jaar Slagerspassie brengt slagersbranche inspiratie en informatie 

Slagerspassie is de online inspiratieomgeving voor iedereen met interesse in de slagerij.
Je haalt daar goede ideeën op, maar je kan ook jouw kennis testen over veilig werken en voedselveiligheid. Dit jaar viert Slagerspassie haar tienjarig bestaan

"Slagerspassie is gestart vanuit de wens om inspiratie te delen en de branche zich blijvend te laten ontwikkelen”, aldus Marian Lemsom (voorzitter VOS) namens het bestuur van het fonds. De online inspiratie-omgeving is voor medewerkers en ondernemers in het slagersvak en behandelt diverse onderwerpen in de slagerij. Maar Slagerspassie deelt ook de ervaringen van collega’s. Het is de plek waar je kennis en inspiratie opdoet over het slagersvak. 

Kennismodules 
In ruim 100 magazines worden uiteenlopende zaken behandeld zoals ‘Gezondheid’, ‘Een leven lang leren’ en ‘Toonbankpresentatie’. Om kennisverdieping te realiseren worden bepaalde onderwerpen in een aantal opeenvolgende magazines behandeld, opgevolgd door een afsluitende toets. Deze zogenoemde kennismodules zijn ontwikkeld voor de onderwerpen ‘Hygiënisch werken’ en ‘Veilig werken’. Recent is de nieuwe kennismodule ‘In gesprek met elkaar’ gelanceerd. Ook worden onderwerpen op een luchtige manier gepresenteerd, door quizzen, vlogs en mooie foto’s.

Gebruikers
Slagerspassie heeft bijna 8.500 gebruikers. Dat betekent dat bijna de helft van de branche gebruik maakt van Slagerspassie. Er zijn bijna 4.000 certificaten behaald, voor het met goed gevolg afleggen van een kennistoets.

Eenvoudig in gebruik
Het gebruik van Slagerspassie is makkelijker gemaakt door het weghalen van een inlogverplichting. Nu is dat alleen nog nodig voor het maken van een toets of het achterlaten van een reactie op foto’s. Dat maakt Slagerspassie tot een geschikt instrument om ideeën en kennis op te doen voor iedereen met interesse in de slagerij. Bekijk het platform op www.slagerspassie.nl.

Over Vormings- en Ontwikkelingsfonds Slagersbedrijf (VOS)
Slagerspassie in een initiatief van VOS, het Vormings- en Ontwikkelingsfonds Slagersbedrijf. Het doel is het uitvoeren of financieren van activiteiten op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsmarkt, arbeidsomstandigheden en opleidingen. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV, FNV en KNS.

 

Terug naar boven