30-maart-2021 | Door: Gerhard Kwak
Keurslager Braamskamp wint Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamskamp wint Grote Grillworsttest 2021

Op 30 maart ontving slager Han Braamskamp uit Rolde de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. Grillworst is vaak het visitekaartje van de slager, een favoriet van veel consumenten. Meer dan 120 slagers stuurden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Knobbout Slagerij uit Buren won de tweede prijs.
 De derde prijs ging naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel.

Over de winnaar en zijn grillworst De jury zei over de winnende grillworst van Keurslager Braamskamp: “Deze grillworst heeft een heerlijke grillsmaak, goede bite en mooie kleur. Een worst waar de klanten zeker voor terugkomen; een echte ambachtelijke grillworst”.

Han Braamskamp: “Wat ben ik trots met dit resultaat! Voor de tweede keer mag ik ons, samen met mijn team, winnaar noemen van de Grote Grillworsttest. Een mooi compliment van de jury en een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke en heerlijke product”.

De keuring
Op basis van een keuring begin maart zijn alle grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Hans de Goeij, worstmaker Marco Nieuwaal (winnaar editie 2020) en keuringsmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Clemens Damen en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. De jury over de keuring: “Het maken van een goede grillworst vraagt om vakmanschap. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben een eerlijk product gemaakt met goede tot zeer goede karakteristieke grillsmaak.” De uitreiking De prijsuitreiking vond dit jaar, door de corona-maatregelen, online plaats op 30 maart. Samen met de finalisten werd tijdens deze online uitreiking de winnaar van de Grote Grillworsttest 2021 bekend gemaakt.

Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:
▪ Slagerij Koekman uit Nieuwegein
▪ Keurslagerij Warmenhoven uit Wateringen
▪ Sandersvers uit Enschede
▪ Slagerij Rutten uit Panningen
▪ Keurslagerij Muilwijk uit Ameide
▪ Slagerij Meijer uit Lekkerkerk
▪ Uw slager Marco Veenema uit Soest

De Grillworsttest is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS dit jaar ook nog de wedstrijden Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt. Over de Koninklijke Nederlandse Slagers Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Over Keurslager Braamskamp
Onze Keurslagerij is onze trots. Iedere dag doen wij ons uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Wij gebruiken altijd de verste ingrediënten voor het eindresultaat van de beste kwaliteit. Onze passie voor het slagersvak zie en proef je zonder meer in onze producten. Onze slagerij heeft vaker prijzen gewonnen. In 2016 werd Keurslagerij Braamskamp ook finalist bij een andere wedstrijd van de KNS, namelijk de Spareribs Trophy. Het is voor de derde keer dat slager Braamskamp in de finale van de Grote Grillworsttest staat en nu voor de tweede keer winnaar is geworden. 

Terug naar boven