02-december-2021 | Door: Gerhard Kwak
Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar bekend

Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar bekend

Twintig slagerijen zijn genomineerd voor beste worstmaker en/of traiteur van het jaar. Dit betekent dat deze slagerijen tijdens de keuringen zeer positief zijn beoordeeld. Nadat in 2020, door Corona, de productkeuringen voor de titel Worstmaker en Traiteur van het jaar niet konden plaatsvinden is dit het afgelopen jaar gelukkig wel gelukt. Een laatste keuringsronde zal uitwijzen welke slagerijen uiteindelijk de provinciale- of landelijke titel behalen.  Deze bekendmaking vindt plaats op 24 januari 2022 tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde, welke afhankelijk van de dan geldende maatregelen fysiek of online zal plaatsvinden.

 

De volgende slagerijen zijn op basis van de genoemde keuringen genomineerd:

Voor de Worstmaker van het jaar:                       Voor Traiteur van het jaar:

Uw Slager ’t Wuiver – Spanbroek                          Slagerij ’t Bakkertje – Volendam
Postma Vleeswaren – Haarlem                              Uw Slager Brantjes - Beverwijk
Uw Slager Limousinhoeve – Hoek                         Gildeslager van Sprang - Gouda
Uw Slager Lotgering – Bunnik                                Slagerij de Waard - Yerseke
Uw Slager Wilbrink – Beekbergen                          Gildeslager Marlet - Driebergen
Gildeslager Kastelein – Diepenheim                       Uw Slager ’t Pleintje - Harskamp
Keurslagerij Erik Pinckaers – Eijsden                     Uw Slager Schuiteman - Garderen
Slagerij Verkoeijen – Leunen                                  Gildeslager Kastelein - Diepenheim
Slagerij Dennis van de Ven – Schijndel                  Gildeslager Uit de Bosch - Harderwijk
Gildeslager Grouwe – Zwartemeer                         Keurslagerij Pinckaers - Eijsden
Gildeslager Kempenaar – Oosterhesselen             Slagerij Verkoeijen - Leunen
Kwaliteitsslagerij Dol – Langweer                           Slager Kempenaar –Oosterhesselen
                                                                                Kwaliteitsslagerij Dol - Langweer

De titels Worstmaker en Traiteur van het jaar wordt uitgegeven door Stichting het Worstmakersgilde. In het afgelopen voor- en najaar zijn een groot aantal producten afgehaald bij 150 deelnemende slagerijen. Alle producten zijn gekeurd door keurmeesters van het Worstmakersgilde.

“Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen,” aldus hoofdkeurmeester Jos Pinckaers. Sinds dit jaar werken de slagers van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen, waardoor het aantal slagerijen dat meedoet met deze keuringen flink hoger is dan voorgaande jaren. Pinckaers: “We hebben heel erg veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”

Genomineerd zijn is een waardevolle pluim op je werk, maar betekent niet dat je automatisch wint. In de komende periode zullen de keurmeesters nog meer producten bij de slagers ophalen en keuren. Een spannende tijd dus nog voor de slagers en hun medewerkers.

Het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden op vakmanschap, geur, smaak, versheid en hygiëne. Daartoe zijn producten zelfs microbiologisch gekeurd. Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager: “Ambachtelijke slagers mogen dan trots zijn op hun oorkonde, ze zijn vooral trots op het grote scala aan producten die ze zelf maken. Voor consumenten is het bovendien prettig om te weten hoe en waar hun producten vandaan komen, een groot goed.” Het komende jaar zal voor Het Worstmakersgilde en Uw Slager in het teken staan van het nog meer inhoud geven aan keuringen,

Terug naar boven