04-december-2017 | Door: Kiki Stender
Eigentijdse wildgerechten

Eigentijdse wildgerechten

Als het wildseizoen start, veranderen de menukaarten in de restaurants en doen de heerlijkste wildgerechten hun herintrede. ‘Eigentijdse wildgerechten’ van chef-kok Harald Rüssel is een modern en eigentijds kookboek dat per dier verrassende nieuwe recepten én niet voor de hand liggende bereidingswijzen toont. Ook voor de versspecialist een prachtig boek vol ideeën om je klanten iets nieuws of spannends aan te bieden voor de gezellige kerstdagen!

ISBN 9789 0452 12241

www.karakteruitgevers.nl

Mignons van hertenrug met bietjes, puree van prei, aardappelballetjes en rodebietensaus

Ingrediënten

Hertenrug, bloemige aardappelen, prei, frambozenazijn, pimentbessen, lange pepers, rode bietensap, frambozenbrandewijn, rode en gele bietjes, meiknolletjes, chioggia-bietjes en boshoning.

Confit van eendenbout met gesauteerde savooiekool en peertjes

Ingrediënten

Eendenbouten, jeneverbessen, kardemompeulen, savooikool, wortel, selderij, pastinaak, peterseliewortel en peertjes.

De auteur

Harald Rüssel is een kok met een grote passie voor jagen. Een passie die heel goed samengaat met zijn beroep als kok. Door het contact met de natuur kreeg Rüssel een eigen kijk op zijn vakgebied en vooral op de voedingsproducten. ‘Terug naar de oorsprong’ betekent voor Harald niet alleen groente, fruit en kruiden uit eigen tuin, maar ook traditioneel bereid brood van de ambachtelijke bakker en vlees van een diervriendelijke veehouder. Harald Rüssel kenmerkt zich door de moderne Duitse gerechten, en een landelijk-regionale keuken. 

Terug naar boven