21-september-2021 |
Kalfsschenkel
Van de bovenste delen van de voor- en achterpoot worden plakken kalfsschenkel gezaagd. Een plak schenkel bestaat uit bindweefsel rijk soepvlees en een bot dat het mergpijpje wordt genoemd. Het been en de merg zijn verantwoordelijk voor de rijke smaak van dit product. Deze geur- en smaakstoffen komen vrij na langdurig trekken of koken. Schenkel kan eveneens worden gebruikt voor stoofschotels. De kalfschenkel wordt vooral gebruikt voor het befaamde Italiaanse recept 'Ossobucco'. Bij het bereiden van Ossobucco is het raadzaam om het vetrandje in te snijden. Dan trekt het vlees niet krom.
Voedingswaarden per 100 gram onbereid
energie | 793kJ/189 kcal |
eiwit / vet | 26 gr / 3 gr |
koolhydraten | 9 gram |
Bereidingswijzen |
|
bakken / stoven / koken | 40 min |
grill / bbq | nee |
fondue / gourmet | nee |