21-september-2021 |
Saksische leverworst

Saksische leverworst

Varkenslever waaruit zorgvuldig de galgangen zijn verwijderd om een bitter smaak te voorkomen vormen de belangrijkste smaakmaker. De lever wordt aangevuld met mager varkenskopvlees, zacht spek en verse bouillon. De smaak komt naast de lever van een zorgvuldig samengestelde mix van kruiden waaraan onder andere gember, majoraan en vanillepoeder is toegevoegd. Alle grondstoffen worden heet fijn gecutterd, bijna tot een pasta en vervolgens in witvellen of kunstdarmen (foto) gestopt. Sommige slagers maken ook varianten met bieslook en truffel. Deze topsmaakmakers worden na het cutteren toegevoegd zodat je ze goed blijft zien. Na het garen en afkoelen maak je kennis met een zachte, bijna zalvige, smeerleverworst met een rijke smaak. 

• Op het brood, toast en als borrelhapje. 

Herkomstgegevens

Vleessoort varken
Land van herkomst Nederland
Producent  
Terug naar boven