
Boloney / Bologna
De Amerikaanse variant van de Italiaanse bologna of mortadella. Er bestaan 2 versies. Allereerst de worst die is gemaakt van 80% mager rundvlees en varkensbuikspek. Gekruid met peper en koriander. De worst wordt in een brede darm gestopt en gedurende 24 uur gerookt en daarna gekookt. Tegenwoordig wordt de worst meestal via het deeg voorzien van een rookaroma en in een kunststof darm verkocht. Volgens de Amerikaanse regelgeving moet de worst heel fijn gemalen worden.
De tweede (ouderwetse) variant bestaat voor 60% uit rundvlees, 20% uit buikspek en krap 20% uit ingewanden. Aangevuld met graanmeel, koriander, gember, mosterdpoeder, nootmuskaat en peper. Deze worst zit in een runderdarm. Ook deze worst wordt na het roken gekookt.
• Uit het vuistje, op het brood en als snack.
Herkomstgegevens
Vleessoort | varken / rund |
Land van herkomst | Amerika |
Producent |