21-december-2021 | Door: Gerhard Kwak

Planken met tapas en hapjes

Sinds 2013 zijn "hapjesplanken" helemaal in. Ze variëren in lengte van 60 cm tot wel 1,5 meter en zijn verdeeld in kleine vakjes, waarin de kunststof bakjes staan die gevuld worden met al het lekkers dat een slager te bieden heeft. Van salades en fijne vleeswaren tot olijfjes en gevulde eitjes. Ze zijn bestelbaar voor iedere denkbare gelegenheid. Meestal zijn de planken in overleg met de slager te vullen met het lekkers dat je zelf het meest op prijs stelt. Zo kun je prima inhaken op de gelegenheid waarvoor je de hapjes besteld. Van een sfeervolle barbecue, tot een feestavond en een smakelijke  slagersbrunch. Het proberen waard.

Mooie 'antieklook' schotel gevuld met verschillende tapas, olijfjes, nootjes en kaas.

Gezien bij: keurslagerij Tholhuijsen in Renesse

De plank biedt een keur aan verschillende droge worstsoorten, zongedroogde tomaatjes en een pestodip. Leuk is ook de presentatie van droge worststukjes in een glas op de kop van de plank.

Gezien bij: keurslager Klein in Stadskanaal

Deze lange plank biedt een grote variatie aan verschillende soorten droge worst, ham, tomaatjes, olijven, druiven, tafelzuur en nootjes. Ook de dipsausjes ontbreken niet.

Gezien bij: keurslager Antonis in Veldhoven

Handige rvs bak met verschillende tapas als kaasblokjes, gevulde tomaatjes, droge worst, rauwe ham, olijven, en snackreepjes.

Gezien bij: Slagerij van Rhee in Uddel

Deze rijkelijk gevulde lange plank bevat meer dan 30 verrassende slagers-specialiteiten en is in overleg te vullen.

Gezien bij: keurslager Elzinga, Enschede

Deze Bauernplatte is gevuld met een keur aan lekkere hapjes variërend van een verse salade tot gevulde eitjes en tomaatjes en pittige olijfjes.

Gezien bij: slager Aalderink in Vriezenveen

Twee mooie brunchplanken rijkelijk gevuld met fruit, vleeswaren, kaas en eieren. Een smakelijke oplossing voor een prima brunch.

Gezien bij:  slager Gelderblom in Montfoort

Een heel eenvoudige maar uiterst smakelijke schotel met tapas. Van links naar rechts zie je: salami met pepertjes, kaaspuntjes, rauwe ham, puntjes gebraden gehakt, plakjes grilworst, droge worst, puntjes kaas en plakjes mortadella.

Gezien bij:  keurslager Wapenaar, Vlaardingen

Een mooie plank boordevol hapjes als: droge worst, salami, diverse soorten grilworst, gebraden vinkjes, en verschillende salades.

Gezien bij:  keurslager van Schaik in Huizen

Harderwijker hapjesplank. Een lange plank met onder andere: tomatenspiesjes, droge worst gedroogde ham, vleesrolletjes, smulrolletjes, gehaktballetjes, grillworst, olijfjes, komkommer, tomaat, meloen, kaas, salades, sauzen en diverse dips.

Gezien bij: Uit den Bosch in Harderwijk / Ermelo

Een schotel vol eenvoudige hapjes. Gemakkelijk te maken en heerlijk bij een borrel of een glas wijn. Op de schotel liggen: plakjes Parma, gebakken speklapjes, satéstokjes, gehaktballetjes, blokjes kaas, plakjes salami en mini frikadelletjes.

Gezien bij: Slagerij van Alphen in Leende

Terug naar boven