Vis borrelhapjes en snacks
Een snack is eigenlijk een mini-maaltijd. Een tussendoortje. Snacks worden meestal gegeten op het moment dat je even zin hebt in wat hartigs, of wanneer je gezellig bij elkaar zit. Een goed voorbeeld is een worstenbroodje, een blokje kaas of een stukje palingfilet. Uiteraard zijn de zelfgemaakte snacks van een versondernemer op basis van verse producten uit de eigen inkoop en dat maakt ze zo lekker. Wil je meer informatie dan trek je de visspecialist gewoon aan zijn of haar jas. Ze hebben ideeën genoeg. Versinspiratie presenteert er een aantal op deze pagina.
Gerookte paling is in Nederland een gewilde delicatesse en heel gezond. De Zweedse en Nederlandse kweekpaling wordt ambachtelijk gerookt op eikenhout.
Haring is het hele jaar door verkrijgbaar. Dit komt omdat haring direct na de vangst gekaakt en ingevroren wordt. Kleine partjes vormen een heerlijk hapje in combinatie met gesnipperde uien of een plak augurk.
De echte rolmops. Zure haringfilet gerold rond een augurk en een stukje wortel. Vastgestoken met een cocktailprikkertje
Mini pasteibakjes gevuld met garnaaltjes, zalmsnippers en kaviaar.
Kleine rolletjes courgette samen opgerold met dunne plakjes zalmfilet en een plukje dille. Vastgezet met een prikker.
Maak eens mini rolmopsjes van zure haringfilet met een stukje ingelegde augurk en ringetjes ui.
Rolletjes haring met binnenin een gevulde olijf. De rolletjes zijn gestoken op een klein plakje roggebrood dat je eventueel kan roosteren.
Leuke kleine party-canapé van bruin- of roggebrood besmeerd met vispaté en gegarneerd met een partje augurk voor de frisse smaak.
Luxe canapeetjes en pasteibakjes bedekt en/of gevuld met verschillende soorten vis en kaviaar.
Rode kaviaar op een sneetje stokbrood. Een delicatesse voor de liefhebber. Van oorsprong een Russisch voorgerechtje.
Vishapjes op een rondje roggebrood dat is belegd met mozzarella, gezouten forel en zwarte kaviaar.
Rolletje gerookte zalm met een vulling van roomkaas.