04-april-2017 | Door: Gerhard Kwak
Visschotels

Visschotels

Op deze pagina staan een aantal verschillende schotels. Natuurlijk kun je die bij jouw visspecialist bestellen, maar het is eigenlijk best leuk om ze zelf te maken. De voorbeelden hier zijn bedoeld om je wat meer wegwijs te maken in de verschillende soorten en de technieken die worden gebruikt om ze te maken. Samen met de tips van de garneerpagina maak je, na enige oefening en flink afkijken, al snel mooie schotels waarmee je complimenten oogst. De grondstoffen voor de schotels, als lekkere visjes en salades haal je gewoon bij de visspecialist. Dat is al de helft van het werk. De schotels die je daarmee maakt zijn jouw kunstwerken die je kunt serveren tijdens een receptie, een feest of een ander gezellig samenzijn. 

Een ruim gevulde schotels met de lekkerste vissoorten. Op de schotel in het midden twee salades op basis van aardappel gecombineerd met zalm en tonijn. Daaromheen: zalm, paling, Hollandse garnalen, brado, rose garnalen, crabvlees en makreel.


Een schotel van: Kötter Seafood, Oldenzaal

Een heerlijk gevarieerde visschotel met een keur aan lekkernijen. De schotel is eenvoudig, maar biedt door de verscheidenheid aan smakelijke stukjes vis een overdadige uitstraling. Je ziet: nieuwe haring, gerookte makreel, gerookte zalm, gerookte paling, garnalen en crabchunks. Als extra smaakmakers een bakje uitjes en cocktailsaus. De garnering van verse vruchtjes geeft net dat beetje extra.

Gezien bij: slagerij van Meijl in Soerendonk

Een fijne salade op, basis van vis. In het midden een vissalade met halve eitjes overgoten met een vissaus en daartussen garnaaltjes. Rondom verschillende soorten vis als o.a. haring, gerookte zalm en verschillende verse vruchten, Amsterdamse uitjes en augurk..

Gezien bij: keurslager Klaver in Dronten

Eenvoudige maar uiterst smakelijke schotel met plakken gerookte zalm. Door zijn eenvoud is de schotel snel te leggen. Er is weinig garnering aanwezig. Dat is ook niet nodig de zalm spreekt voor zichzelf. Voor de garnering is gebruik gemaakt van citroen, tomaat en groen.

Gezien bij: Keurslager Mutsaers in Rijen.

Deze prachtig gegaarde hele zalm is een echte trekker op een buffet. De bovenkant van de vis is gedecoreerd met krullen bearnaisecreme en partjes tomaat. Rondom de zalm liggen stukjes gerookte makreel en reepjes paling. Voor de decoratie werd gebruik gemaakt van groen en een paar kleine kreeftjes.

Gezien bij: Keurslager Mutsaers in Rijen.

Ei met rookvlees, carpaccio wraps, broodje brie, gevulde eieren, broodje filet Americain, zalm wraps, broodje paling en broodje haring. 40 Prachtige hapjes in een mix van vlees en vis.

Gezien bij: Baaij Fresh in Lisse

Een smakelijke hors-d'oeuvreschotel met 4 bolletjes zalmsalade, gevulde eitjes, gerookte zalm, tonijn, krab en garnalen. De rand groene krulsla geeft de schotel een extra smakelijke look.

Gezien bij: Baaij Fresh in Lisse

Een achthoekige zwarte gourmetschotel met diverse soorten vis als: zalm, kabeljauw, tilapia, gamba's, tonijn en pangafilet. Mooi op maat gesneden en met een saus naar keuze.

Gezien bij: Baaij Fresh in Lisse

Teppanyaki schotel met een mooie verscheidenheid aan visspiesjes van tonijn, zalm, coquilles, kabeljauw en gamba's. In het midden een bakje smakelijke saus. De spiesjes zijn perfect geschikt voor het bakken (Yaki) en op de ijzeren plaat (teppanj).

Gezien bij: Baaij Fresh in Lisse

Deze luxe vissalade kan gemaakt worden met als basis een vis- of een rundvleessalade. De salade zelf is omringd met maar liefst 9 soorten vis o.a. paling, zalm en garnaaltjes. De garnering van aardbei, besjes, partjes ei, een druifje en krulsla maakt de schotel extra aantrekkelijk.

Gezien bij: Baaij Fresh in Lisse

Eenvoudige maar uiterst smakelijke 1-persoons sushi-schotel met Nigiri zalm, Nigiri tonijn, Nigiri blacktiger, Maki krab, Maki zalm, Maki ei, Maki komkommer en een topping.

Gezien bij: Baaij Fresh in Lisse

Zalm bonbons worden gemaakt van mooie dunne plakken gerookte zalm die om roomkaas worden gewikkeld. De uiteinden worden afgewerkt met gedroogde

Gezien bij: Baaij Fresh in Lisse

Deze visschotel biedt een 40-tal heerlijke vishapjes op een elegante schotel die de kwaliteit duidelijk benadrukt.

Gezien bij: Baaij Fresh in Lisse

Zalm timbaaltjes bestaan uit een zachte zalm mouse omwikkeld met een plak gerookte zalm.

Gezien bij: Baaij Fresh in Lisse

Een grote visschotel met circa 125 hapjes als paling, kibbeling, haring, surimi, garnaaltjes en drie verschillende dipsausjes. Een lust voor het oog.

Gezien bij: Baaij Fresh in Lisse

Een ruim gesorteerde visschotel. In het midden een lekkere zalmsalade en langs de rand verschillende soorten vis als paling, zalm, garnaaltjes en haring met olijfjes. De garnering bestaat uit gestoken radijsjes, besjes en kerstomaatjes. De rand boerenkool maakt de schotel extra attractief.

Gezien bij: Ruizendaal in Spakenburg

Een eenvoudige schotel met plakken zalm en in het midden een bijpassende vissalade. De garnering bestaat uit wokkels komkommer. Het geheel is bestrooid met een weinig gedroogde peterselie.

Gezien bij: keurslager Lemmers in Beneden Leeuwen

Eenvoudiger kan het niet. Een ronde schotel die is gevuld met in een cirkel gelegde zoute haring. De midden garnering bestaat uit een appel op een bedje van peterselie en rode krulsla.

Een vlindervormige plank is rijkelijk belegd met plakjes zalm. Het lijf is gemaakt van een aubergine belegd met plakjes tomaat. De randen zijn afgewerkt met schijfjes komkommer. De overige garnering bestaat uit kiwi en plakjes ei.

Recht toe, recht aan. Een schotel met handvatten belegd met twee rijen schoongemaakte zoute haringen met in het midden een strook gehakte uitjes. Voor de liefhebber zijn augurkjes meegeleverd.

Een eenvoudige maar smakelijke schotel opgebouwd uit reepjes gerookte paling en plakken zalm. In het schaaltje is een lekker tonijnsalade meegeleverd. Solitair te leveren, maar ook als onderdeel van een koud buffet.

Gezien bij: slagerij Astrid Drente in Amstelveen

Mediterrane lekkernijen. Verse kabeljauwlever, zalm, garnalen en plakken visfilet. Geserveerd met verse kruiden, citroen en olijven op een ovale schotel.

Verse oesters geserveerd op ijs samen met citroen en een bijpassende dipsaus.

Een presentatie van rauwe verse zalm. Dun gesneden en in een cirkelvorm gepresenteerd. Extra's: citroen en sojasaus.

Een cirkelvormige presentatie van King prawns (koningsgarnalen) in combinatie met een dipsaus.

Een grappige presentatie van vissticks. De zogenaamde 'fishfinger sandwich'.

Houten plateau met gefrituurde inktvisringen, uienringen en garnalen. De decoratie bestaat uit citroen en verse kruiden

Eenvoudige maar stijlvolle schotel met plakjes zalmfilet en garnalen. De decoratie bestaat uit olijven, citroen en verse kruiden.

Sushi met zalm, Philadelphia roomkaas, Japanse omelet, komkommer en wasabi. Gepresenteerd op een houten plank.

Terug naar boven