19-augustus-2020 | Door: Kiki Stender
Viswinkel VIS. Nootdorp ontvangt oorkonde voor geliefd maken van Noordzeevis

Viswinkel VIS. Nootdorp ontvangt oorkonde voor geliefd maken van Noordzeevis

Op woensdag 12 augustus ontving VIS. Nootdorp een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ontvingen zij voor het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. Niels van der Coterlet, eigenaar VIS. Nootdorp, nam de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, voorzitter van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Hard werken doet Niels zijn hele leven al. Vanaf zijn 8e jaar draaide hij al af en toe mee op de markt in Spakenburg. Hoe ouder hij werd, hoe meer hij ging werken in de vis. Het vak heeft hij van zijn vader geleerd die in de bijna gelijknamige viswinkel, VIS. Den Haag, in Scheveningen staat. Sinds mei 2019 is hij samen met zijn vrouw, Reinita van der Coterlet, de trotse eigenaar van de viswinkel in Nootdorp. Elke dag staan ze in Spakenburg op en rijden naar Nootdorp toe om vol enthousiasme vis aan de man te brengen. Het liefst verkoopt hij Noordzeevis aan de klanten. “Noordzeevis is de lekkerste vis die er is en er is genoeg van. Ik vind het zonde dat er zoveel van geëxporteerd wordt. Neem nou bijvoorbeeld calamaris. Dat eet men voornamelijk in het buitenland. Maar de inktvis die ervoor gebruikt wordt komt allemaal hier vandaan. Dat vinden mensen maar moeilijk te geloven en daarom ben ik blij dat er een stichting is die onbekende vissen bekender maakt”, aldus Niels van der Coterlet.

Fotobijschrift: V.l.n.r Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, reikt de oorkonde uit aan, Niels van der Coterlet eigenaar VIS. Nootdorp. (Foto Paul Einerhand)

Terug naar boven