28-april-2021 | Door: Kiki Stender
Graag meer Noordzeevis uit Scheveningen op de menukaart

Graag meer Noordzeevis uit Scheveningen op de menukaart

Haagse horecaondernemers willen Noordzeevis graag een prominente plek op de menukaart geven.  Zodat zodra de gasten weer terecht kunnen in de horeca, zij kennis kunnen maken met bijzondere en lekkere vissoorten. Koken met Noordzeevis biedt naast de vele culinaire mogelijkheden ook aantrekkelijke verkoopmarges. Dat bleek tijdens het vijfde online webinar van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Alleen nog Noordzeevis op de menukaart

Maandag 12 april was het vijfde webinar van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze keer stond het culinaire aspect van Noordzeevis centraal. In het webinar werd samen met de horeca vooruitgekeken. Kansen zien de ondernemers volop: “We hebben zalm en tonijn volledig van onze menukaart gehaald en bieden nu alleen maar Noordzeevis aan, ook op onze vis BBQ”, aldus Tobias Smallenbroek, chef-kok bij Strandtent Solbeach. Ook Arie Kuijt, visinkoper op de visafslag van Scheveningen heeft ideeën voor de horeca. Hij raadde de horecaondernemers aan om de hele vis als snack te serveren, denk daarbij bijvoorbeeld aan gefrituurde spiering. Harry Zarautz liet weten dit in zijn restaurant zeker wel te willen gaan proberen. Dat past uitstekend bij zijn Scheveningse klandizie.

Vis uit eigen zee biedt kansen

De verkoopmarges op Noordzeevis kunnen zeer aantrekkelijk zijn voor de horeca. Soms tot wel 25% op het product. Daarnaast worden er ook heel veel verschillende onbekende soorten Noordzeevis aangevoerd waarvan de inkoopprijzen laag zijn. Soms tot onder de één euro per kilo verse vis. Vissen zoals wijting en grauwe poon worden in grote volumes aangevoerd. En deze vissoorten doen qua culinaire mogelijkheden niet onder voor duurdere varianten, zoals zalm en tonijn.

Schelviskoekjes

Een gedeelte van het webinar was ingericht met een kookworkshop. Deelnemers aan de workshop kregen van tevoren schelvis thuisbezorgd en tijdens het webinar de gelegenheid om deze, onder leiding van chef-kok Ayk van der Stadt van restaurant Greens, om te toveren tot schelviskoekjes. Dat leidde tot tal van aansprekende gerechten.

noordzeevis.nl

Terug naar boven