08-december-2020 | Door: Kiki Stender
Grootste online kaaskeuring voor professionals

Grootste online kaaskeuring voor professionals

In plaats van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours in 2020 organiseert het NNKC voor de kaasprofessionals van Nederland een online kaaskeurconcours. 

Net als bij het regulier concours zal de kennis van de deelnemers afkomstig uit industrie, handel en detailhandel van het Nederlands kaasassortiment worden getest. En de NNKC jury zal het spannend maken. 

De keurders krijgen het kaasassortiment thuisgestuurd en kunnen op een moment dat het hen schikt, de kazen bekijken, voelen, ruiken en proeven. Online wordt het type kaas, rijpingsstadium, geur en smaak en de eventuele smaakafwijking ingevuld. Ook de uitslag wordt geheel bepaald volgens de vertrouwde NNKC formule en wordt half februari namens de jury bekendgemaakt. 

De winnaar krijgt niet de Gouden Kaasboor en er is ook geen goud, zilver of brons. Maar wel de eer, een bewijs van vakmanschap en leuke prijzen voor de beste scores. 

Kaaskennis, vakmanschap en onderscheid zijn belangrijk voor de Nederlandse kaassector en daarom stimuleert het NNKC bestuur graag deelname aan de grootste online kaaskeuring ter bepaling van de vakkennis van de kaasprofessionals. 

www.nnkc.nl

Terug naar boven