Shoarma

Ingrediënten

  • shoarmavlees van varken
  • pitabroodjes
  • worteltjes
  • augurken in 't zuur
  • plakken tomaat
  • knoflooksaus
  • shoarmavlees van varken,
  • pitabroodjes,
  • worteltjes,
  • augurken in 't zuur,
  • plakken tomaat,
  • knoflooksaus,

Bereiding

  • Maak het jezelf gemakkelijk en koop bij jouw slager het shoarmavlees kant en klaar. Dat is meestal gemaakt van de varkensschouder en wordt dus in de wok niet zo snel droog. De kruiding is zoals het hoort en dat scheelt ook weer in de aankoop van allerlei verschillende kruiden om de juiste mix te maken. Shoarmavlees gaat in de wok samen met een scheutje olie en wordt al roerend snel gaar gewokt. Dat duurt hooguit een minuut of tien. Schep het vlees op een pitabroodje en geef er knoflooksaus, plakjes tomaat, zoetzure augurk en wortelreepjes bij. 

  • Tip:  Shoarmavlees kan ook uitstekend bij witte rijst of krieltjes. 

  • Volle witte wijn of een glas bier

Terug naar boven