Spelt Powerbar

Ingrediënten

  • Voor 290 stuks
  • 10.000 gr panovite Spelt Licht
  • 500 gr gist
  • 3.500 gr water
  • 1.000 gr mekufa
  • 200 gr zedomals créme
  • 1.500 gr zonnebloempitten
  • 1.000 gr suikernibs C30/P3
  • 3.500 gr vruchtenmelange
  • 500 gr krenten
  • 1.500 gr chocolade druppels
  • 580 gr hazelnootstukje KC (2 gr per stuk)
  • 580 gr suikernibs C30/P3 (2 gr per stuk)
  • 580 gr Scaldis Puur (2 gr per stuk)
  • Voor 290 stuks,
  • 10.000 gr panovite Spelt Licht,
  • 500 gr gist,
  • 3.500 gr water,
  • 1.000 gr mekufa,
  • 200 gr zedomals créme,
  • 1.500 gr zonnebloempitten,
  • 1.000 gr suikernibs C30/P3,
  • 3.500 gr vruchtenmelange,
  • 500 gr krenten,
  • 1.500 gr chocolade druppels,
  • 580 gr hazelnootstukje KC (2 gr per stuk),
  • 580 gr suikernibs C30/P3 (2 gr per stuk),
  • 580 gr Scaldis Puur (2 gr per stuk)

Bereiding

  • Was de vruchtenmelange en krenten minimaal 4 uur en maximaal 24 uur van te voren. 

  • Meng het deeg lang en kneed het kort. Ga vervolgens direct door met de vulling. Voorslag geven. Laat het geheel 10 minuten rijzen. Rol het deeg uit tot je een dikte bereikt van 1 cm. Snijd dit vervolgens in stukken van 5 bij 10 cm, dit zou ongeveer 80 gram moeten wegen. Strijk de stukken vervolgens met Ovex Liquide. 

  • Decoreer nu de powerbars naar wens met de ingrediënten voor de decoratie. In plaats van hazelnootstukjes KC, kan er ook gebruik gemaakt worden van pompoenpitten.  Plaats de powerbars na decoratie op een bakplaat met bakpapier. Laat dit nog 60 minuten narijzen.

  • Verwarm ondertussen de oven op 230 graden. De baktijd bedraagt ongeveer 15 minuten. Laat de powerbars na het bakken afkoelen en decoreer deze naderhand nog met streepjes chocolade.

Terug naar boven