Vleespizza

Ingrediënten

  • Voor 10 stuks
  • 10 kant-en-klare pizzabodems van 35 centimeter doorsnee
  • 40 plakken bacon, gesneden in vierkantjes van 2 cm
  • 3500 gr mager rundergehakt, zonder kruiden
  • 500 gr kant-en-klare pizzasaus
  • 1000 gr salami, in puntjes gesneden
  • 1500 gr plakjes gekookte ham, gesneden in vierkantjes van 2 cm
  • 1500 gr geraspte mozzarella
  • Voor 10 stuks,
  • 10 kant-en-klare pizzabodems van 35 centimeter doorsnee,
  • 40 plakken bacon, gesneden in vierkantjes van 2 cm,
  • 3500 gr mager rundergehakt, zonder kruiden,
  • 500 gr kant-en-klare pizzasaus,
  • 1000 gr salami, in puntjes gesneden,
  • 1500 gr plakjes gekookte ham, gesneden in vierkantjes van 2 cm,
  • 1500 gr geraspte mozzarella

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af. Bak de bacon 4 tot 5 minuten rustig in een koekenpan met antiaanbaklaag. De bacon uit de pan halen; laten uitlekken in een vergiet met keukenpapier bekleed. Gehakt in het braadvet in de pan leggen en rul bakken tot het vocht verdampt is. Roer de pizzasaus erdoor. Schep het mengsel in een platte bak en laat het goed afkoelen in de koelcel. Bewaar de bacon, salami, ham en mozzarella zeer goed gekoeld.

  • Het afgekoelde gehaktmengsel over de pizzabodems uitstrijken. Gebakken bacon, salami en gekookte ham over het gehakt verdelen. Bestrooien met mozzarellakaas. Werk met schoon gereedschap.

  • In een voorverwarmde oven van 210˚C de pizza’s circa 25 minuten bakken tot de korst goudbruin is; 5 minuten laten afkoelen alvorens de pizza in punten te verdelen.

  • We kunnen de pizza’s ook niet voorgebakken, dus vers, verkopen. De consument bakt ze dan thuis. In dat geval gaan we als volgt te werk: Sealen: leg onder pizza’s een kartonnen bodem en leg ze op het plateau van het sealapparaat. Scheur een stukfolie (met geperforeerde scheurrand) van de rol; leg dit over de pizza en vouw de folie dicht onder het karton. Door de warmte van het sealen trekt de folie strak om de pizza. Strijk bij het sealen met de hand even over de bovenkant van de pizza om een strakke sluiting te krijgen. Door het sealen wordt de onderkant van de pizza warm; laat die warmte eerst wegtrekken voordat u de pizza aan de klant meegeeft.

  • Warm verkopen: daarnaast kunt u warme pizzapunten of minipizza’s verkopen die direct worden geconsumeerd. Willen consumenten hele, warme pizza’s meenemen om thuis direct te consumeren, dan is een goede warmhoudende omverpakking nodig.

  • Presenteer de pizza’s in de toonbank. Ook kleine pizza’s die als snack kunnen worden gegeten. Geef aan wat de belangrijkste ingrediënten zijn. Bak ook eens een pizza in de winkel af en laat proeven.Geef de consument een bereidingsadvies mee: folie en karton verwijderen. Oven voorverwarmen op 210˚C.Leg op het (uitgenomen) ovenrooster een stuk alufolie en deponeer daarop de pizza (de alufolie (ondergrond) voorkomt vervulling van de oven door lekkend vocht of uitlopende ingrediënten. Plaats het rooster in het midden van de oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte, de dikte, etc; de baktijd kan zo variëren van 15 tot 25 minuten. De pizza is goed als de kaas goed gesmolten is en de pizzabodem goudbruin van kleur is. 

Terug naar boven