Anijs Vruchtenbrood
Ingrediënten
-
10.000 gr bloem
-
200 gr bakkerszout
-
800 gr gist
-
5.900 gr water
-
1.500 gr Maestro Vruchten*
-
500 gr Cramix Goud** * Broodverbetermiddel in poedervorm voor vruchtenbrood** Broodverbetermiddel in pastavorm voor vruchtenbrood
-
4.500 gr rozijnen
-
200 gr anijszaad
-
100 gr anijs (gemalen)
-
10.000 gr bloem,
-
200 gr bakkerszout,
-
800 gr gist,
-
5.900 gr water,
-
1.500 gr Maestro Vruchten*,
-
500 gr Cramix Goud** * Broodverbetermiddel in poedervorm voor vruchtenbrood** Broodverbetermiddel in pastavorm voor vruchtenbrood,
-
4.500 gr rozijnen,
-
200 gr anijszaad,
-
100 gr anijs (gemalen)
Bereiding
-
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken. Deegtemperatuur 27°C. Afwegen 400 of 750 gram.Verdelen en opbollen.Bolrijs 20 minuten.Puntrijs 30 minuten.Opmaken.Narijs ca. 60 minuten.
-
Voor het bakken bestrooien met roggebloem en insnijden.
-
Oventemperatuur 200°C. Baktijd 30 minuten (400 gram).Baktijd 35 minuten (750 gram)
-
Uitkomst 60 stuks (400 gram) of 32 stuks (750 gram)
-
Bekijk ook andere recepten