Anijs Vruchtenbrood

Ingrediënten

  • 10.000 gr bloem
  • 200 gr bakkerszout
  • 800 gr gist
  • 5.900 gr water
  • 1.500 gr Maestro Vruchten*
  • 500 gr Cramix Goud**  * Broodverbetermiddel in poedervorm voor vruchtenbrood** Broodverbetermiddel in pastavorm voor vruchtenbrood
  • 4.500 gr rozijnen
  • 200 gr anijszaad
  • 100 gr anijs (gemalen)
  • 10.000 gr bloem,
  • 200 gr bakkerszout,
  • 800 gr gist,
  • 5.900 gr water,
  • 1.500 gr Maestro Vruchten*,
  • 500 gr Cramix Goud**  * Broodverbetermiddel in poedervorm voor vruchtenbrood** Broodverbetermiddel in pastavorm voor vruchtenbrood,
  • 4.500 gr rozijnen,
  • 200 gr anijszaad,
  • 100 gr anijs (gemalen)

Bereiding

  • Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken. Deegtemperatuur 27°C. Afwegen 400 of 750 gram.Verdelen en opbollen.Bolrijs 20 minuten.Puntrijs 30 minuten.Opmaken.Narijs ca. 60 minuten.

  • Voor het bakken bestrooien met roggebloem en insnijden.

  • Oventemperatuur 200°C. Baktijd 30 minuten (400 gram).Baktijd 35 minuten (750 gram) 

  • Uitkomst 60 stuks (400 gram) of 32 stuks (750 gram)

Terug naar boven