Kipcurry van gele currypasta met savooiekool

Ingrediënten

  • 100 gram basmatirijst
  • 1 snufje zout
  • 15 gram verse gemberwortel
  • 1 stengel citroengras
  • 15 gram gele Currypasta
  • 15 ml zonnebloemolie
  • 2 limenettenblaadjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 ml kippenbouillon
  • 50 gram sperziebonen
  • 75 gram rode uien
  • 3 Thaise aubergines
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ savooiekool (ca. 400 gram)
  • 300 gram kipfilets
  • 50 gram vloeibare boter
  • 50 gram taugé
  • 10 blaadjes basilicum
  • Koriander
  • 100 gram basmatirijst,
  • 1 snufje zout,
  • 15 gram verse gemberwortel,
  • 1 stengel citroengras,
  • 15 gram gele Currypasta,
  • 15 ml zonnebloemolie,
  • 2 limenettenblaadjes,
  • 150 ml kokosmelk,
  • 100 ml kippenbouillon,
  • 50 gram sperziebonen,
  • 75 gram rode uien,
  • 3 Thaise aubergines,
  • ½ rode paprika,
  • ½ gele paprika,
  • ½ savooiekool (ca. 400 gram),
  • 300 gram kipfilets,
  • 50 gram vloeibare boter,
  • 50 gram taugé,
  • 10 blaadjes basilicum,
  • Koriander

Bereiding

  • Kook de rijst in zoutwater (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking). Verwijder van het citroengras de buitenste harde bladeren. Schil de gember en rasp het grof.

  • Verhit vervolgens 15 ml olie in een passende steelpan. Voeg de currypasta, limettenblaadjes, gember en het citroengras toe en fruit het aan. Voeg daarna ook de kokosmelk en kippenbouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken.

  • Schil de winterwortel en ui en snijd ze in heel smalle reepjes. Was de aubergine en snijd hem in vieren. Snijd de paprika in fijne reepjes. Verwijder de stronk van de savooiekool en snijd hem in reepjes.

  • Snijd de kipfilets in smalle reepjes en braad de kipreepjes aan in een wok met 15 gram vloeibare boter. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.

  • Doe de gesneden groenten en taugé in de wok met 30 gram vloeibare boter en laat het aanbraden, voeg de eerder gemaakte kokos-saus toe en laat het geheel doorkoken. De groenten moeten nog beetgaar zijn. Voeg de kipreepjes toe en laat ze goed warm worden. Meng de basilicumblaadjes door het curry gerecht en breng het gerecht eventueel nog op smaak met rode peper.

  • Het gerecht met rijst op warme borden serveren en afgarneren met fijn gehakte koriander.

Terug naar boven