Rendang

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 4 eetlepels sojaolie
  • 4 gr komijnzaad
  • 2 eetlepels Kurkuma
  • 2 gr Laos
  • 4 gr gemberpoeder
  • 10 gr knoflookpoeder (10 knoflook teentjes)
  • 20 gr trassie
  • 5 sjalotjes gehakt
  • 15 gr sambal
  • 5 gr serehpoeder
  • 400 cc kokosmelk
  • 4 porties van 150 gr Frisians Best Pulled Beef
  • Voor 4 personen,
  • 4 eetlepels sojaolie,
  • 4 gr komijnzaad,
  • 2 eetlepels Kurkuma,
  • 2 gr Laos,
  • 4 gr gemberpoeder,
  • 10 gr knoflookpoeder (10 knoflook teentjes),
  • 20 gr trassie,
  • 5 sjalotjes gehakt,
  • 15 gr sambal,
  • 5 gr serehpoeder,
  • 400 cc kokosmelk,
  • 4 porties van 150 gr Frisians Best Pulled Beef

Bereiding

  • Rendang is een stoofpotje uit de Indonesische keuken. In Indonesië is dit echt een feestmaal voor speciale gelegenheden, een voorbeeld hiervan is een huwelijk.  De belangrijkste ingrediënten van Rendang zijn rundvlees en groente. Men kookt dit vervolgens in kruiden en kokosmelk. Normaliter heb je een paar uur nodig om dit gerecht te maken. Met de Frisians Best Pulled Beef is dit klaar binnen een half uur. 

  • Verhit de olie in de pan en fruit hierin de kruiden ingrediënten, voeg sjalotjes, knoflook, sambal en trassi toe, afblussen met de kokosmelk. Vervolgens de Pulled Beef toevoegen en het geheel doorverwarmen.  Dit gerecht serveren met Rijst en gemarineerde sperziebonen, of ook heel lekker in een wrap met een toevoeging van fijn gesneden appel.  Uiteraard kunt u ook kant en klare Boemboes van de bekende kruidenleveranciers voor Rendang gebruiken. U houdt meer van Varkensvlees of Kip? Frisians Best Pulled Pork en Pulled Chicken werken net zo gemakkelijk. 

Terug naar boven