Pasteitjes á la moeders

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 1 flinke soepkip
  • 1 bouquet garni (uien, selderij, knol, wortel, prei, peterseliestelen en selderijstelen)
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 75 gram boter
  • 500 milliliter bouillon (van de kip)
  • 100 gram versgehakte platte peterselie
  • Peper en zout en eventueel een beetje room
  • 4 bladerdeegpasteitjes  
  • Voor 4 personen,
  • 1 flinke soepkip,
  • 1 bouquet garni (uien, selderij, knol, wortel, prei, peterseliestelen en selderijstelen),
  • 200 gram kastanjechampignons,
  • 75 gram boter,
  • 500 milliliter bouillon (van de kip),
  • 100 gram versgehakte platte peterselie,
  • Peper en zout en eventueel een beetje room,
  • 4 bladerdeegpasteitjes  

Bereiding

  • Kook de kip gaar met het bouquet garni in zoveel water dat de kip net onder staat. Verwijder vel en botjes van de gare soepkip en snijd het vlees in kleine stukjes houd het vlees warm. Borstel de champignons schoon, weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Bak de champignons even in een koekenpan lichtbruin. De boter in een pan met dikke bodem laten smelten. Voeg er dan in één keer de bloem bij en roer tot je een egale massa hebt. Laat dit zachtjes even garen. Voeg dan de bouillon toe, lepel voor lepel, onder goed roeren tot je een mooie dikke massa hebt. Dan kan het kippenvlees erbij, de champignons en tot slot de peterselie. Eventueel een scheutje room toevoegen en verder op smaak brengen met peper en zout. Verwarm intussen de pasteibakjes op 200 graden in de oven (ongeveer 10 minuten). Schep de warme ragout in de bakjes.

  • Lekker met een frisse salade en een stukje kaas!

Terug naar boven