Mexicaans Vleespannetje met groenten

Ingrediënten

  • PER KILOGRAM VLEES
  • Vlees van de schouder in blokjes van 4 cm
  • 5 gram gedroogde anchoperpers
  • 300 gram gepelde tomaat, in vieren
  • 75 gram ui, in kwartpartjes
  • 4 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 50 gram reuzel
  • 0,5 gram kaneelpoeder
  • 1,5 gram oreganopoeder
  • 0,5 gram gemalenkruidnagel
  • 1,5 gram witte peper
  • 15 gram keukenzout
  • 1 liter vleesbouillon
  • 140 gram banaan, in schijfjes
  • 250 gram geschilde zoete aardappel, in blokjes
  • 200 gram geschilde gewone aardappel, in blokjes
  • 3 schijven ananas uit blik, in blokjes
  • Takjes oregano (voor de garnering)
  • PER KILOGRAM VLEES,
  • Vlees van de schouder in blokjes van 4 cm,
  • 5 gram gedroogde anchoperpers,
  • 300 gram gepelde tomaat, in vieren,
  • 75 gram ui, in kwartpartjes,
  • 4 teentjes knoflook, gehalveerd,
  • 50 gram reuzel,
  • 0,5 gram kaneelpoeder,
  • ,
  • 1,5 gram oreganopoeder,
  • 0,5 gram gemalenkruidnagel,
  • 1,5 gram witte peper,
  • 15 gram keukenzout,
  • 1 liter vleesbouillon,
  • 140 gram banaan, in schijfjes,
  • 250 gram geschilde zoete aardappel, in blokjes,
  • 200 gram geschilde gewone aardappel, in blokjes,
  • 3 schijven ananas uit blik, in blokjes,
  • Takjes oregano (voor de garnering)

Bereiding

  • Maak de groenten schoon, week de anchopepers 30 minuten in warm water (bewaar het weekwater) en snijd de groenten zoals hiernaast omschreven. Weeg alle ingrediënten af.

  • Pureer tomaat, pepers, ui, knoflook, kaneelpoeder, oregano, kruidnagel en witte peper met een scheutje weekwater (van de anchopeper) met een staafmixer tot een gladde massa.

  • Verhit de reuzel in een grote stoofpan en bak het vlees stevig bruin. Voeg de gepureerde massa bij het vlees. Daarna zout en vleesbouillon toevoegen.

  • Laat alles 1 uur sudderen zonder deksel op de pan. Tijdens het sudderen voegen we na 40 minuten de aardappelblokjes toe, na 50 minuten de blokjes banaan en na 55 minuten de blokjes ananas. De saus moet goed ingedikt zijn.

  • Presenteer dit vleespannetje met groenten in stenen bakken en garneer af met verse takjes oregano.

Terug naar boven